Archieffoto.
Archieffoto.

Nieuwe buslijn rijdt vanaf maandag over bedrijventerrein De Dubbelen

Verkeer en vervoer 575 keer gelezen

VEGHEL | Bedrijventerrein De Dubbelen in Veghel is vanaf maandag 12 december bereikbaar met de nieuwe buslijn 150. Arriva start maandagochtend om 06.32 uur met de eerste rit vanaf de HOV-halte in Veghel. De eerste tien reizigers krijgen namens het collectieve bedrijfsleven en de gemeente Veghel een food-attentie aangeboden.

Wethouder Jan Goijaarts deelt donderdag 15 december worstenbroodjes uit aan de reizigers op lijn 150. "Ik ben blij dat de nieuwe buslijn er is en dat de bedrijven op De Dubbelen nu ook met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Wij willen onze bedrijven, de werknemers en onze inwoners zo goed mogelijk bedienen. Bereikbaar zijn met het openbaar vervoer hoort daarbij." Voor de nieuwe buslijn van en naar De Dubbelen geldt een proefperiode van drie jaar. Bij voldoende gebruik wordt de buslijn definitief opgenomen in de dienstregeling van Arriva. De provincie, de gemeente, Arriva en het Veghelse bedrijfsleven leveren een financiële bijdrage. "Heel goed dat we hierin samen hebben kunnen optrekken. Het onderstreept ook dat er draagvlak is voor dit initiatief", aldus Jan Goijaarts.

Het belang van deze buslijn voor het Veghelse bedrijfsleven is tweeledig. Parkmanager Jos van Asten: "Werknemers die al op De Dubbelen werken, kunnen van het openbaar vervoer gebruik maken. Daarnaast kunnen de bedrijven op De Dubbelen stagiaires en andere nieuwe medewerkers werven die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer."

Kijk voor meer informatie over buslijn 150 op www.bravo.info.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant