Afbeelding

Voorlopig ontwerp herinrichting Markt Veghel vastgesteld

Centrum 3.265 keer gelezen

VEGHEL | Het voorlopige ontwerp voor de herinrichting van de Markt is woensdagochtend door het college van B en W in Veghel vastgesteld. Het ontwerp is het resultaat van de ideeën die werden ingebracht in mei van dit jaar, toen belanghebbenden werden uitgenodigd om mee te denken. Het college is blij met de grote betrokkenheid en de positieve reacties.

De insteek van het voorlopig ontwerp is onder meer: meer groen en minder versnippering. "De Markt wordt mooier en gezelliger met onder meer een fontein en meer bomen", aldus wethouder Jan Goijaarts. In het voorjaar werd een aantal ideeën gepresenteerd en konden inwoners, ondernemers en vastgoedeigenaren per thema, bijvoorbeeld: 'verkeer', 'groen' en 'materiaalgebruik' in gesprek met onder andere de ontwerper.
Ongeveer de helft van het aantal parkeerplekken op de Markt verdwijnt. De parkeerplaatsen aan de weg tegenover het oude postkantoor blijven in tact. Voor de fietsers worden er 54 fietsbeugels geplaatst op cruciale plekken.

Fontein
Er komt meer groen met een flink aantal nieuw te planten bomen. Deze bomen moeten zorgen voor 'sfeer, intimiteit en verzachting van de gevels, maar ze zijn vooral uiterst belangrijk voor het creëren van de menselijke maat. Zonder bomen wordt de Markt te groot en onprettig om te vertoeven.' Ook wordt er een fontein met verlichting geplaatst tegenover de kroegen op de Markt. De fontein bestaat uit twaalf computergestuurde 'spuitertjes' die hoger of lager kunnen spuiten, geplaatst in een gebogen lijn. In de avonduren worden de spuiters op het brede deel van het middenplein verlicht door computergestuurde ledspots in verschillende kleuren.


Positief
Alle reacties zijn daarna beoordeeld, gewogen en hebben geleid tot het voorlopig ontwerp. Dit voorlopig ontwerp werd voorgelegd aan vertegenwoordigers van Stichting Centrummanagement, Veghel Centrum en de bewoners aan de Markt. Zij waren positief over het voorlopig ontwerp.

Inloopavond
Inwoners die het voorlopig ontwerp willen bekijken of hier vragen over willen stellen, kunnen naar een inloopavond op donderdag 15 december tussen 17.00 uur en 20.00 uur bij Brownies & downieS aan de Markt in Veghel. Het voorlopig ontwerp en de toelichting daarop staat in de bijlage: https://we.tl/eSCshY9Z4u.



Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant