Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Stan van Hoof zingt tijdens zijn albumpresentatie op het Zwijsen afgelopen dinsdag. Muziekdocent meneer Van Hoof begeleidt hem op gitaar.
Stan van Hoof zingt tijdens zijn albumpresentatie op het Zwijsen afgelopen dinsdag. Muziekdocent meneer Van Hoof begeleidt hem op gitaar.
VIDEO

Stan van Hoof presenteert zijn eerste echte album

  •   keer gelezen

VEGHEL | Stan van Hoof uit Zijtaart presenteerde zich in 2015 aan het grote publiek toen hij meedeed aan The Voice Kids. Inmiddels is de 17-jarige Stan bezig aan zijn laatste maanden op het Zwijsen College in Veghel. De 5 havo-scholier maakte een bijzonder profielwerkstuk. "Ik heb een echte cd gemaakt met vijf nummers. Drie covers en twee nummers van mezelf", vertelt Stan trots.

Toen Stan in 2015 meedeed aan het populaire tv-programma The Voice had hij niet verwacht twee jaar later een cd te presenteren. "Het nummer Mijn Stem gaat over het avontuur bij The Voice. Ook het album heet zo. De deelname aan The Voice is het omslagpunt geweest in mijn carrière", aldus Stan. De jonge zanger heeft hulp gehad uit verschillende hoeken. "Mijn achternichtje, Fenna den Dekker, is heel belangrijk geweest. Zij heeft onder andere de cover getekend en is mijn steun en toeverlaat geweest. Ook muziekdocent en profielwerkstukbegeleider meneer Van Hoof (geen familie red.) is nauw betrokken geweest bij de realisatie van het album. Verder word ik op vier nummers op gitaar begeleid door mijn nichtje Bieke van Hoof." Samen met haar schreef hij Sterren Verbonden. "Dat gaat over mijn oma die zes jaar geleden is overleden. Een bijzonder liedje voor ons."
Naast twee eigen nummers staan er op het album covers van The Beatles (Let it Be), Boudewijn de Groot (Avond) en het nummer waarmee hij doorbrak tijdens The Voice (Harder Dan Ik Hebben Kan van BLØF).

De albumcover is getekend door Fenna den Dekker.

Toekomst
Volgend jaar hoopt Stan naar de PABO te gaan in Veghel. Qua muzikale ambities kijkt de pas 17-jarige zanger wel hoe het loopt. Stan: "Ik zou het leuk vinden om in een coverbandje te zingen. Aan de ene kant serieus, maar vooral ook gezellig. Dat lijkt me wel wat. Mochten er nog bandjes verlegen zitten om een zanger dan kunnen ze contact met mij opnemen."
Het album van Stan is te koop via zijn Facebookpagina. "De kosten zijn vijf euro. Stuur me even berichtje en dan maak ik het in orde", besluit Stan.

Stan - Harder Dan Ik Hebben Kan (The Voice Kids 2015: The Blind Auditions)

Meer berichten