Vrijwilligersorganisatie VPTZ zoekt nieuwe vrijwilligers

Gezondheid 220 keer gelezen

VEGHEL | De vrijwilligersorganisatie Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om praktische ondersteuning te bieden aan mantelzorgers.

Op deze manier wordt de wens van de terminale cliënt en zijn mantelzorgers om "thuis" te sterven mogelijk gemaakt. In de huidige maatschappij neemt de vraag naar ondersteuning van vrijwilligers enorm toe. Op allerlei gebied wordt er ondersteuning gevraagd door vrijwilligers. Ook voor de VPTZ is het zo dat de behoefte aan vrijwilligers enorm toeneemt. Tegenwoordig willen veel mensen thuis in hun eigen vertrouwde omgeving sterven. De wet geeft hierbij aan dat eerst gekeken moet worden in het eigen netwerk. Lukt dat niet dan is de VPTZ organisatie een voorliggende voorziening. Dat wil zeggen dat er nadat het eigen netwerk ontoereikend blijkt te zijn, eerst gekeken moet worden of het met deskundige vrijwilligers opgelost kan worden. De VPTZ-organisatie werkt nauw samen met de thuiszorgorganisaties en ook de huisarts wordt op de hoogte gebracht van de ondersteuning.

Basistraining
Op maandag 16 januari start er een nieuwe basistraining. Belangstellenden kunnen zich tot woensdag 11 januari opgeven voor deze basistraining, die alleen bedoeld is voor mensen die VPTZ vrijwilliger willen worden. Nadere info: www.vptz-uden-veghel.nl of via info@svptz.nl / 06 12 11 46 06

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant