De tribune in Volkel zal zondag volledig bezet zijn.
De tribune in Volkel zal zondag volledig bezet zijn.
update Margriet

3D:Voetbal zondag op gras nog twijfelachtig

Voetbal 393 keer gelezen

Op het moment van schrijven is het nog nul graden in deze regio. Het weekend geeft een zachter weerbeeld aan, maar nog maar dé vraag of dat garant staat voor voetbal. Het programma is leuk met onder anderen de wedstrijd Volkel tegen medekoploper Venhorst. Boekel Sport gaat naar Berghem Sport en wil de zeperd van voor de winterstop tegen Handel wegspoelen. Deze week een extra lange voorbeschouwing.

Door: Peter Kuijpers

Avanti'31 trainer Ronny Everaerts gaat zijn laatste klus beginnen in Schijndel.  De vraag hoe staat zijn team ervoor zo kort voor de hervatting van de competitie? Everaerts: "Ja, hoe staan de teams ervoor na de winterperiode ? dat zal een vraag zijn die elke trainer zich stelt. De winter is maar net het land uit en zondag starten de returns met als eerste tegenstander het altijd lastige Nulandia. Het zal voor beide teams de vraag zijn waar ze staan. Door de winterse buien is men veelal gaan trainen in sportscholen en zalen, een echte ideale voetballende voorbereiding is lastig geweest. Beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd en willen niet verliezen in zo'n eerste wedstrijd. Wij zijn weer aardig compleet en hopen dat de weergoden helpen dat er gespeeld kan gaan worden op het natuurgras hoofdveld van sportpark de Molenheide." Nulandia is zondag de tegenstander waar scheidsrechter De Wit 14.30 uur voor het begin zal fluiten.

DAW – Den Dungen
Trainer Rob van der Ven had met zijn DAW een prima afsluiter van 2016. In Geffen vertrok DAW met drie punten bij Nooit Gedacht. Zondag komt Den Dungen uit de onderste regionen, dus zijn de Schaijkenaren torenhoog favoriet: Trainer Van de Ven: "De winterstop heeft de spelers goed gedaan zo lijkt het. Kleine pijntjes zijn verdwenen en de groep is vol energie om de tweede periode op te pakken, zoals we deze hebben afgesloten. In de eerste seizoenshelft zijn er maar drie tot vier spelers geweest die hun beoogde niveau meerdere wedstrijden op rij heeft laten zien. Desondanks doen we volop mee. Ben benieuwd of er meer spelers zijn die in de tweede seizoenshelft deze stap kunnen zetten. Daarnaast zullen we als in team in balbezit progressie moeten boeken, maar daar zijn we inmiddels volop mee bezig. We hebben bij DAW weliswaar wat geïmproviseerd gewoon kunnen trainen. Het uitwijken naar indoorsoccer Someren en het stadion van FC Oss hebben er in ieder geval voor gezorgd dat we voldoende arbeid hebben kunnen verrichten. Wat mij betreft mag het dan ook wel weer beginnen." DAW sloot deze week af met een gewonnen oefenduel thuis tegen Olympia'18 wat met 3-1 werd gewonnen.



Vreugde bij een doelpunt van Berghem Sport (Foto Jo van Herpen)

Berghem Sport – Boekel Sport
Een puntje meer dan het bezoekende Boekel Sport heeft thuisclub Berghem Sport verzameld. De Boekelaren die zich pal voor de winterstop thuis lieten verrassen door het eveneens verassende Handel, nota bene op de eigen Vonders. Trainer Dennis Kroes van Berghem Sport heeft zo zijn twijfels: "Ben benieuwd of er zondag gespeeld gaat worden, op dit moment ligt er nog steeds sneeuw op ons veld. Tot op dit moment verloopt voor ons de winterstop best prima, we trainen in het FC Oss stadion en hebben ook twee oefenwedstrijden kunnen spelen. Maar de ervaring zegt mij dat dit geen garantie voor succes in de competitie is, en zeker niet in de onze. Met Boekel Sport treffen we ook gelijk een tegenstander die zeker voor de bovenste plaatsen mee kan en wil doen. In de uitwedstrijd hebben we verloren en we zijn er dan ook op gebrand om die nederlaag recht te zetten, op dit moment is iedereen fit en kan ik ruime keuzes maken gezien de selectie van aankomende zondag. Na een korte onderbreking hebben we er wel weer zin in om voor het "echie " te gaan spelen en te kijken waar we met Berghem Sport nog allemaal toe in staat zijn."

Margriet – Sint Michielsgestel
Koploper Margriet ontvangt het onberekenbare Sint Michielsgestel. Nou zijn wedstrijden in de derde klasse toch al moeilijk voorspelbaar, maar op de ploeg van trainer Aschwin van Kessel zijn berekeningen moeilijk los te laten. Margriet, samen met Venhorst koploper in 3D, zal deze paring tot incalculeren als drie punten wedstrijd. Zondag op de Amstelhoef volgt het antwoord mits de kunstgrasmat inmiddels  sneeuwvrij is. Trainer Arjan Meeuwsen van Margriet: "We hebben een nagenoeg fitte selectie.Alleen Dannie Aragon is niet inzetbaar.Uiteraard met je altijd voor de winst gaan. In deze klasse is elke wedstrijd moeilijk.en uit bij Sint Michielsgestel scoorden we op de juiste momenten.Het zal een spannende wedstrijd worden van twee ploegen die willen voetballen."

Handel – Nooit Gedacht
Dé vraag aan trainers zo pal na de winterstop is je team, in dit geval Handel, er klaar voor. Was de voorbereiding ondanks het weer perfect? Van Wanrooy: "Wij zijn goed bezig geweest in de winterstop met goede alternatieven en vandaag nog een wedstrijd. Ieder team heeft zijn beperkingen gehad ook de kunstgrasvelden en daar ben ik blij om, want teams die kunnen door trainen op kunstgras komen veel fitter uit de winterstop. Ik vind het altijd fijn dat ik de competitie begin tegen een team dat geen kunstgras heeft. Zeker een mooie pot tegen mijn oude club waar ik fantastische tijd heb gehad met mooie herinneringen. Nooit Gedacht heeft de laatste wedstrijden wat punten laten liggen en iedereen wil goed uit de winterstop komen."



Henry van Wanrooy, trainer van Handel 

Eikenwal
Het begin was slecht toch? Van Wanrooy vervolgt: "Klopt, de eerste wedstrijd waren wij nog groentjes in de derde klasse, maar als je uit de laatste 8 wedstrijden 17 punten haalt zijn wij dat stadium al lang voorbij. Er staat nu een team die samen vlug volwassen zijn geworden en voor elk team een moeilijk bespeelbare ploeg is. Zeker op de Eikenwal met de fanatieke supporters die de twaalfde man vormen en altijd achter het team blijven staan. Zelfs ook toen de eerste vijf wedstrijden geen winst opleverde. Alles is fit en dat is deze competitie nog niet voor gekomen,  ook weer een ontwikkeling voor de spelers hoe zij daar mee omgaan. Nog twee maal volle bak deze week en wij zijn er klaar en kijken uit naar de wedstrijd tegen Nooit Gedacht. Van het weekend Liverpool- Swansea City wezen kijken met mijn zoontje Ryan. Fantastisch die beleving van die mensen en het respect naar de scheidsrechter en spelers onderling, dat mis ik hier in Nederland wel eens."

Volkel – Venhorst
Door deze redactie getipt als het meest opmerkelijke duel. De kracht van Volkel en het collectief tegen de koningen van de omschakeling: Venhorst. Trainer Tom va Dalen van Volkel: "De voorbereiding stond meer in het teken van: trainen of voetballen we wél of niet. Vandaar dat wij vanavond nog een keer oefenen tegen Prinses Irene. We hebben er allemaal mee te dealen maar te vrede kun je daardoor niet zijn. We starten meteen met een zeer belangrijke wedstrijd voor ons. Het is aanhaken of afvallen. Daar zijn wij ons zeker van bewust. In de heen wedstrijd hebben wij kunnen zien dat Venhorst een goede verdedigende ploeg heeft met een neusje voor de counter. Daar moeten wij scherp op zijn. We zitten in een stijgende lijn en iedereen is fit. We gaan er dus alles aan doen om de drie punten op de Eeuwsels te houden."

Mooie mix
Venhorst trainer Willem van der Burgt kijkt uit naar de competitie. "Competitie is toch veel leuker dan die oefenwedstrijden. We treffen met Volkel meteen een goede tegenstander die altijd verzorgt voetbal laten zien en een mooie mix hebben van ervaren en jonge spelers. De omstandigheden zullen deze week niet optimaal zijn maar we gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden op deze wedstrijd. Het blijft altijd een onvoorspelbare periode die winterstop en het is elke week maar weer afwachten of je fatsoenlijk kan trainen en spelen. Ik denk dat niemand er rouwig om zou zijn als de competitie wat later zou worden hervat en je onder normale omstandigheden kan voorbereiden op de 2e helft van de competitie. We zullen zeker niet compleet zijn zondag en hebben naast enkele langdurige blessures ook nog een paar twijfelgevallen overgehouden aan de oefenduels van afgelopen week." Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Bus uit Venray voor het begin.



Scheidsrechter Bus uit Venray fluit Volkel - Venhorst (Foto:Peter Kuijpers)

FC Uden – DSC
Het gaat niet goed met FC Uden. Althans uit sportief oogpunt bekeken. In het seizoen 2014 – 2015 eindigden de Udenaren nog op een derde plek achter kampioen Venhorst en Volkel. Vorig seizoen gaf dat een tiende plek. De vooruitzichten voor dit seizoen lijken somber. De Udenaren staan onderaan met zeven punten uit dertien wedstrijden. De ruggen moeten krommen heet dat dan in de tweede helft van de competitie. Zondag komt het Kerkdrielse DSC naar FC Uden dat zeven punten meer heeft dan de Udenaren, maar ook nog lang niet veilig staat. Winst voor het team van scheidende trainer Johan van Osch zou een booming start zijn van 2017. Van Osch wordt zoals bekend opgevolgd door Udenaar Eus Marijnissen, ooit nog trainer van UDI'19 en Volkel in het grijze verleden.

Programma derde klasse D:
FC Uden-DSC
Volkel-Venhorst
Handel-Nooit Gedacht
Margriet-Sint Michielsgestel
Berghem Sport-Boekel Sport
DAW-Den Dungen
Avanti'31-Nulandia

Stand derde klasse D:
1.Venhorst 13-26
2.Margriet 13-26
3.DAW 13-24
4.Nooit Gedacht 13-23
5.Volkel 13-22
6.Berghem Sport 13-22
7.Boekel Sport 13-21
8.Sint Michielsgestel 13-19
9.Handel 13-17
10.Avanti'31 13-14
11.DSC 13-14
12.Nulandia 13-11
13.Den Dungen 13-9
14.FC Uden 13-7

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant