Afbeelding
Veghelse Toneel Publieksprijs

Geestige imaginaire reis door de geschiedenis

Kunst en cultuur 307 keer gelezen

VEGHEL | De vlucht van een granaatappel van Theater Rast is het persoonlijke en humorvolle relaas van vier vrienden, twee vluchtelingen en één generatiekloof. In deze toneelvoorstelling maakt de bezoeker kennis met vier mensen met een compleet andere achtergrond. Ze vertellen persoonlijke vluchtgeschiedenissen van twee generaties en zijn nieuwsgierig naar elkaars problematiek. Deze tragikomedie is op vrijdag 3 februari om 20.30 uur in Theater De Blauwe Kei in Veghel te zien.

Op het podium liggen granaatappels verspreid als een wereldkaart. Op alle plekken waar de spelers van Rast geweest zijn, ligt een granaatappel. Achter iedere granaatappel zit een verhaal, een intiem en waargebeurd verhaal. De Koerdische Celil, de Joodse Eran, de Syrische George en de Hollandse Imke maken hun publiek en elkaar deelgenoot van hun persoonlijke vluchtgeschiedenissen. Verhalen die ze niet eerder vertelden. Hoe verhoud je je tot een ander als je leven volledig van dat van hem of haar verschilt? Kun je elkaar dan begrijpen? Heb je nog recht op verdriet als dat wat de ander heeft meegemaakt zoveel erger is? Iedereen ziet de noodzaak om meer over elkaar te weten, maar iedereen vreest ook de ander te belasten met onuitgesproken leed. Zware thema's, die Theater Rast in een geestig relaas heeft verpakt.

Oerol
De groep had met het stuk veel succes op Cultureel Festival Oerol en geeft dat nu een vervolg met een theatertournee. Theaterkrant gaf maar liefst vijf sterren: "Dankzij diverse theatrale middelen en de persoonlijke aanpak weet Theater Rast de toch moeilijk vatbare thema's als vluchten, lijden en verwerken begrijpelijk te maken zonder deze te versimpelen. Het is een groep ijzersterke acteurs, die op een aangenaam transparante en persoonlijke manier hun publiek meenemen op een reis door hun levensgeschiedenissen".

Veghelse Toneel Publieksprijs
De vlucht van een granaatappel van Theater Rast is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Kaarten kosten 15 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant