Geslaagde eerste editie van de Meierijstadcup | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Uitreiking Meierijstad cup door wethouder Menno Roozendaal aan Thomas & Mathijs Lemmens
Uitreiking Meierijstad cup door wethouder Menno Roozendaal aan Thomas & Mathijs Lemmens

Geslaagde eerste editie van de Meierijstadcup

  •   keer gelezen

ZIJTAART | Fanfare Sint Cecilia uit Zijtaart organiseerde afgelopen zondag 29 januari voor de eerste keer het solistenconcours Meierijstadcup voor jeugdige muzikanten tot 18 jaar. Door gemeente Meierijstad is eenmalig een promotiebudget ingezet om de Meierijstadcup te kunnen organiseren.

Drie harmonieën, twee fanfares en een slagwerkgroep uit Meierijstad hadden in totaal zestien deelnemende solisten of ensembles afgevaardigd. De ochtend werd georganiseerd in het mooi ingerichte dorpshuis (oude klooster) van Zijtaart. De juryleden Marc Dufour en Jaap Wershoven beoordeelde Rick van der Voort, lid van OBK Erp, als beste slagwerker. De prijs van beste blazers ging naar het klarinetduo Thomas en Mathijs Lemmens, twee broers die lid zijn van Harmonie Nijnsel. De Meierijstadcup werd uitgereikt door wethouder Menno Roozendaal.
Tot slot gaf North Side Brass onder leiding van Marc van Kessel een spetterend gastoptreden.

Contact
De eerste editie van de Meierijstadcup was meteen succesvol. Een volle zaal met geïnteresseerd publiek, een goede vertegenwoordiging van dirigenten en instructeurs, muziekschool Phoenix Cultuur en afgevaardigden van alle organisaties, maakten dit muziekevenement tot een succes. De doelen om contact, verbinding en samenwerking tot stand te brengen binnen de nieuwe gemeente werden behaald. Voor een vervolg worden afspraken gemaakt met het kringbestuur en muziekschool Phoenix die graag willen meedenken om een vervolg te garanderen.
Foto: Uitreiking Meierijstadcup door wethouder Menno Roozendaal aan Rick van der Voort.

Meer berichten