De rijke vrijgezel en piloot Bernard heeft relaties met drie stewardessen die hij via een ingenieus schema voor elkaar verborgen kan houden.
De rijke vrijgezel en piloot Bernard heeft relaties met drie stewardessen die hij via een ingenieus schema voor elkaar verborgen kan houden.
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Stereotypen en clichés in een hilarische klucht

Kunst en cultuur 600 keer gelezen

VEGHEL | Boeing Boeing is een hilarisch verhaal over een charmante piloot die maar liefst drie vriendinnen heeft, drie stewardessen. Zoals het een echte klucht betaamt, blijft dat niet lang goed gaan; de komst van een nieuw vliegtuig, de Boeing 747, gooit alles in de war. Boeing Boeing van Theater van de klucht is op zaterdag 4 februari om 20.15 uur in Theater De Blauwe Kei in Veghel te zien. Kaarten kosten 25 euro en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Boeing Boeing is een ouderwetse klucht met de daarbij behorende misverstanden, slaande deuren en veel verwarring. De rijke vrijgezel en piloot Bernard heeft relaties met drie stewardessen die hij via een ingenieus schema voor elkaar verborgen kan houden. De komst van een nieuw type vliegtuig zorgt voor een ander vliegschema en dat verandert alles. Dit toneelstuk komt origineel uit Frankrijk, in 1978 werd het voor het eerst in Nederland opgevoerd en dat was een groot succes. Theater van de klucht brengt het stuk opnieuw en volgens Theaterkrant.nl is het stuk wederom perfect. "Het gebruik van reusachtige clichés en voorspelbaarheid zorgt voor een uitbundige vrolijkheid en lichtzinnige charme van het stuk, en van deze voorstelling."

Extreem sullige Robert
Arijan van Bavel (Adje), speelt de extreem sullige Robert, een vriend van Bernard. Naast zijn deelname als acteur is Van Bavel ook als producent verbonden aan Boeing Boeing. "De afgelopen jaren hebben we ons als producent gespecialiseerd in het brengen van de klucht. Een prachtig genre, dat nog steeds grote populariteit geniet onder het theaterpubliek. Na Taxi Taxi en Prettig Gestoord lijkt Boeing Boeing een waardige opvolger. Het wordt een voorstelling vol gekkigheid. Iets waar ik natuurlijk altijd van hou."
Naast Bas Muijs en Arijan van Bavel zijn onder andere ook Mariska van Kolck en Wieneke Remmers in deze klucht te bewonderen.
Voorafgaand aan de voorstelling kunnen alle bezoekers gratis een inleiding bijwonen. Deze start om 19.15 uur.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Boeing Boeing is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant