Afbeelding
UPDATE

Explosief op de Parkietendonk aangetroffen, bewoners mogen weer naar huis

112 5.097 keer gelezen

UPDATE 23.26 uur:
"Iedereen die zojuist zijn woning heeft verlaten naar aanleiding van ons verzoek mag terug naar zijn woning. De situatie is veilig", aldus de politie. De bewoners die zijn onder gebracht in de Stapperij vernamen het nieuws via Facebook.

VEGHEL | Op de Parkietendonk in Veghel is de politie dinsdagavond ter plaatse gekomen. Er is een oude granaat aangetroffen. Mensen in de buurt hebben hun woning moeten verlaten en worden opgevangen in De Stapperij en de naastgelegen sporthal. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) is onderweg. Het is niet bekend hoelang het gaat duren.

De politie laat weten dat het om een aangetroffen granaat gaat. Het voorwerp was door een magneetvisser meegenomen, maar bleek erg onstabiel. "Om alle risico's uit te sluiten hebben we omwonenden moeten evacueren", aldus de politie.

'Nul informatie'
Er zijn zo'n 50 tot 60 woningen ontruimd. De woningen vallen binnen een straal van 100 meter van de gevonden granaat. "Een flinke operatie, maar het is zonder problemen verlopen", laat de politie weten.
Omwonenden in De Stapperij laten weten dat ze 'nul informatie' hebben gekregen van de politie. "Wij krijgen alleen informatie via de media en via social media (Twitter)", laten omwonenden weten. De sfeer in het Veghelse café is verder overigens prima.

In de Stapperij werd samen naar Ajax - Lille gekeken en een spelletje gespeeld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant