Bram van der Vlugt (82) neemt de rol van de vader op zich, Thijs Prein en Merijn de Jong spelen zijn zonen.
Bram van der Vlugt (82) neemt de rol van de vader op zich, Thijs Prein en Merijn de Jong spelen zijn zonen.
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Bram van der Vlugt (82) speelt ontroerende vader

Kunst en cultuur 427 keer gelezen

VEGHEL | Het toneelstuk Vaders & zonen komt voort uit een reis. In een busje van New York naar Los Angeles schreef Thijs Prein brieven met verschillende gerenommeerde schrijvers, waaronder Arnon Grunberg en Arthur Japin. Het thema: de relatie tussen vader en zoon. Geïnspireerd door deze briefwisseling ontstond een voorstelling over het maken van de juiste keuzes en het zoeken naar vaderlijke erkenning. Vaders & zonen, met Bram van der Vlugt, is op zaterdag 18 februari om 20.15 uur in Theater De Blauwe Kei in Veghel te zien.

Reizend tussen New York en Los Angeles correspondeerde Thijs Prein met schrijvers als Arnon Grunberg, Ramsey Nasr, Tommy Wieringa en Thomas Verbogt over vaders en zonen. Het vormt de basis voor het script dat hij schreef samen met regisseur Gerardjan Rijnders. Een toneelstuk over een oude acteur die al jaren niet meer speelt, maar wel dagelijks met zijn zonen Shakespeares King Lear repeteert.
Bram van der Vlugt (82) neemt de rol van de vader op zich, Thijs Prein en Merijn de Jong spelen zijn zonen.

Dood
Van der Vlugt is opgetogen: "Vaders & Zonen is een gewaagd script, waarin twee jongens het verleden van hun vader proberen te ontrafelen aan de hand van brieven. Het speelt zich af in 2051, waarin de maatschappij er totaal anders uitziet dan nu. Toneelspelen is verboden en laat dat nu precies de passie en het beroep van deze vader zijn. De acteur leeft voor toneel, het is zijn leven en het wordt zijn dood. Het gaat over de essentie van het bestaan van een acteur. Dat raakt me. Ik ben 82 en blijf spelen zo lang ik kan. Ik geniet me suf", aldus de 82-jarige acteur.
Voorafgaand aan de voorstelling kunnen alle bezoekers gratis een inleiding bijwonen. Deze start om 19.15 uur.
Kaarten voor Vaders & zonen kosten 24 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Vaders & zonen is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.
De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen.
Aan het einde van het complete theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant