Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Koninklijke onderscheiding voor Joop van der Cammen

  •   keer gelezen

ZIJTAART | Joop van der Cammen (1967) uit Zijtaart heeft op woensdag 8 maart de tweede Koninklijke onderscheiding van de gemeente Meierijstad ontvangen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering van de Evenementengroep Zijtaart. Joop legde tijdens deze vergadering de voorzittershamer neer.
Er is veel waardering voor de vele vrijwillige werkzaamheden die Joop al sinds jaren verricht.

Overzicht verdiensten:

-        1998 tot heden: veelzijdig vrijwilliger bij Voetbalvereniging VOW. In het verleden leider en grensrechter van een seniorenteam. Momenteel actief als trainer/leider van een meisjesteam, scheidsrechter voor zowel junioren als senioren en betrokken bij de keuring van de trainingsvelden.

-        1997 tot heden: veelzijdig vrijwilliger bij Evenementengroep Zijtaart. Joop stond in 1999 aan de wieg van de kindervakantieweek (JAZ-dagen) in Zijtaart. Binnen de JAZ-dagen was hij 5 jaar penningmeester en 11 jaar voorzitter en daarnaast altijd in touw rondom de voorbereiding van de kindervakantieweek en de opbouw en afbraak van het terrein.
Binnen de Evenementengroep Zijtaart zelf was Joop jarenlang penningmeester en vanaf 2004 voorzitter. Daarnaast behoorden onder andere de organisatie van jaarlijkse activiteiten als de wandeldriedaagse, de winterwandeltocht, activiteiten rondom Koningsdag en de kerstboomverbranding tot zijn takenpakket.

Meer berichten