Wethouder Witlox bezoekt twee nieuwbouwprojecten

Wonen 493 keer gelezen

VEGHEL | Wethouder van Meierijstad Eus Witlox gaat op woensdag 15 maart op uitnodiging van directeur Overmars van Wovesto op werkbezoek bij deze woningbouwvereniging in Sint-Oedenrode. Het werkbezoek staat in het teken van kennismaken met elkaar en het bezoeken van twee nieuwbouwprojecten, die door Wovesto zijn geselecteerd.

Bij het project Mater Lemmensstraat in Sint-Oedenrode worden zes gedateerde huurwoningen uit het bouwjaar 1944 verbouwd tot  22 sociale huurappartementen. De huurders van deze woningen zijn hier nauw bij betrokken en in 2015 en 2016 verhuisd naar een andere huurwoning. Begin februari 2017 is gestart met het slopen van de oude woningen. Naar verwachting zal de oplevering van de nieuwe appartementen eind 2017 plaatsvinden. De appartementen worden levensloopbestendig uitgevoerd en zijn geschikt voor alle doelgroepen. Het project voldoet aan de duurzaamheidsambitie van Wovesto en wordt all electric uitgevoerd. De energiekosten voor de nieuwe bewoners zullen zeer beperkt zijn. Wethouder Witlox onthult het bouwbord van dit project. "Meierijstad wil voorop lopen op het gebied van duurzaamheid", aldus wethouder Witlox. "Het beperken van de energielasten en belasting voor het milieu en levensloopbestendig bouwen in dit project spreekt mij zeer aan."

Nijnsel
Wethouder Witlox wordt daarna rondgeleid op de locatie van een voormalig kantoorpand op de hoek van de Azaleastraat en de Anjerlaan in Nijnsel. Daar bouwt Wovesto drie patio-woningen. Met de bouw is eind oktober 2016 gestart. De oplevering van de woningen wordt in april 2017 verwacht. De nieuwe huurders voor deze woningen zijn al geselecteerd. De woningen zijn op de begane grond voorzien van een slaapkamer en een badkamer. Op de verdieping is een extra kamer aangebracht die als slaapkamer of hobbykamer kan worden gebruikt. Bij dit project hijst de wethouder de vlag vanwege het bereiken van het hoogste punt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant