AED voor De Velden

Gezondheid 268 keer gelezen

VEGHEL | Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Met een AED kunnen mensenlevens worden gered.

Veghel HartSave heeft een AED te vergeven voor een wijk die nog niet voldoet aan de zes minuten norm. In deelwijk De Velden wordt nog niet voldaan aan deze norm. Vandaar dat Veghel HartSave De Velden heeft benaderd voor het plaatsen van een AED op het Tijmveld (huisnummers 100 – 122), ter hoogte van het Mosterdveld. De AED zal aan een huis worden bevestigd. De kosten bedragen ongeveer 15 euro aan elektriciteitskosten per jaar. Deze kunnen eventueel door wijkraad De Bunders worden gedragen.

Aan het plaatsen van de AED is echter wel een voorwaarde verbonden: Er moeten voldoende bewoners (twaalf mensen) zijn die de AED kunnen bedienen of op korte termijn een opleiding willen volgen. Wijkraad de Bunders zoekt daarom mensen die een AED kunnen bedienen of het willen leren? Geef dit dan zo snel mogelijk door op velden@wijkraaddebunders.nl.
Mocht er interesse zijn in een voorlichtingsavond dan kan deze worden georganiseerd, mits voldoende aanmeldingen. Vriendelijk verzoek om dit even aan te geven in de mail.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant