Theatergroep Carver, opgericht door Beppie Melissen, Leny Breederveld en René van 't Hof, heeft een specifieke manier van naar de wereld kijken.
Theatergroep Carver, opgericht door Beppie Melissen, Leny Breederveld en René van 't Hof, heeft een specifieke manier van naar de wereld kijken.
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Een ode aan het ouder worden en afscheid nemen

Kunst en cultuur 1.453 keer gelezen

VEGHEL | Theatergroep Carver maakt al jaren humoristische voorstellingen, waarin ze naar eigen zeggen 'het droevige geploeter van gewone mensen tonen'. In Zwaar metaal is dat niet anders. Vier vrouwen (Beppie Melissen, Raymonde de Kuyper, Leny Breederveld en Joke Tjalsma) merken dat de tijd tikt. Nog net zo nieuwsgierig als vroeger willen ze door en grijpen ze naar wat nog kan zijn. Tot het onvermijdelijke afscheid.

Theatergroep Carver, opgericht door Beppie Melissen, Leny Breederveld en René van 't Hof, heeft een specifieke manier van werken, een manier van naar de wereld kijken. Carver is een stijl, een vorm. Ze maken absurde komedies die balanceren op de rand van hoop en treurnis, van pessimisme en de bevrijdende lach. In de voorstelling Zwaar metaal staan de vier vaste speelsters van Carver nu eindelijk eens exclusief met elkaar op de planken. Dat alleen is al een reden om te gaan kijken. De leukste actrices van Nederland zijn meesterlijk. Met hun verdwaasde blikken en droge opmerkingen krijgt de meest tragische situatie iets mafs. De teksten zijn van Maria Goos en de regie van Eva Line de Boer.

Liefde
Beppie Melissen, Raymonde de Kuyper, Leny Breederveld en Joke Tjalsma zijn allemaal zo goed als zestig plus. Beppie: "Dan kom je, net als de vrouwen in de voorstelling, op het punt dat er vragen gaan spelen als: hoe lang blijven we nog werken, hoe belangrijk is dat werk en wat gebeurt er als het wegvalt?". Zwaar metaal gaat over samenwerken en ouder worden. Over de authenticiteit van een band, over de liefde voor je vak. Over muziek maken tot je erbij neervalt. Het onvermijdelijke punt van stoppen en de angst dat je wereld zo klein wordt als je appartement. Over de vergankelijkheid van het leven, hoe je stapje voor stapje wordt voorbereid op de onvermijdelijke afgrond. Boven alles is deze voorstelling een ode aan afscheid nemen.
De toneelvoorstelling Zwaar metaal is op zaterdag 25 maart om 20.30 uur in Theater De Blauwe Kei in Veghel te zien. Kaarten kosten 17 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Zwaar metaal is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant