TEDxVeghel en het Zwijsen College gaan weer samenwerken.
TEDxVeghel en het Zwijsen College gaan weer samenwerken.

TEDxVeghel gaat partnership aan met het Zwijsen College

  •   keer gelezen

VEGHEL | Leerlingen van het Zwijsen College mochten vorig jaar sprekers en genodigden begeleiden tijdens de eerste editie van TEDxVeghel. In dank daarvoor konden de leerlingen de spreker of genodigde het vuur aan de schenen leggen met vragen die ze vooraf hadden opgesteld. De samenwerking tussen TEDxVeghel en het Zwijsen wordt verlengd, maar wel in een iets andere vorm.

De groep enthousiastelingen tijdens de eerste editie was groot. 55 leerlingen om precies te zijn. Om in aanmerking te komen voor een plek tijdens editie twee van TEDxVeghel hebben leerlingen een motivatiebrief geschreven. "Uit die inzendingen hebben we een selectie van tien superbrieven gemaakt. Deze leerlingen zijn inmiddels getraind door columnist en leraar Hans van der Wijst. Ze hebben geleerd hoe ze zich moeten voorbereiden, welke vragen ze moeten stellen om precies te horen wat ze willen weten", laat Ellen Minkels namens TEDxVeghel weten.

'Verbinden in optima forma'
Momenteel worden de verbindingen tussen de leerlingen en de sprekers gelegd. In april volgt het interview. Het interview wordt hierna verwerkt en uitgeschreven door de leerling, uiteraard onder begeleiding van de communicatiegroep van TEDxVeghel. Uiteindelijk worden de tien artikelen gebundeld in een boek. Dit boek wordt op 9 juni na afloop van TEDx aan alle genodigden uitgereikt. Ellen: "Dat is toch waar we het voor doen: kennis vermenigvuldigen, delen en verspreiden. Verbinden in optima forma."

Eten
Ook ROC de Leijgraaf en het Fioretti College zijn erbij gehaald. Gedurende de dag moet er tussen de middag gegeten worden. De receptuur wordt aangeleverd door Teun Horck (DIS). Jumbo en Hutten zorgen voor de ingrediënten.

Voor meer info: www.tedxveghel.com.

Meer berichten