Carine Crutzen (rechts) speelt de vrouwelijke hoofdrol.
Carine Crutzen (rechts) speelt de vrouwelijke hoofdrol.

Legendarisch, bikkelhard en grappig relatiedrama

Kunst en cultuur 416 keer gelezen

VEGHEL | In de toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? hebben twee partners elkaar lief, maar ondertussen drinken ze onweerstaanbaar veel en tarten ze elkaar tot het uiterste. Het is een duel waar de vonken vanaf vliegen. De toneelvoorstelling Wie is er bang voor Virginia Woolf? is op zaterdag 22 april om 20.15 uur in Theater De Blauwe Kei in Veghel te zien.

Edward Albee schreef dit wereldberoemde toneelstuk over het falen van de Amerikaanse droom, het perfecte huwelijk, de harmonieuze familie en het persoonlijke succes in 1962. Het stuk staat aan de top van beste toneelteksten ooit geschreven.

Oorlog
De hoofdpersonen, Martha en George, voeren al jarenlang een verbale strijd en verkeren min of meer in een permanente staat van oorlog. Dat wordt alleen nog maar heviger. Maar de ruzie heeft ook een doel. Volgens Albee kun je alleen maar een waardig leven leven met de waarheid. Maar dat is natuurlijk niet gemakkelijk. Vaak is het ook best comfortabel om te leven met een leugen en daar weten Martha en George alles van.

Verlanglijstje
Carine Crutzen speelt de vrouwelijke hoofdrol. "De rol van Martha is wat Hamlet is voor acteurs", aldus Crutzen. Deze rol stond al jarenlang op haar verlanglijstje. "Het is een bijzonder geslaagd en zeer geestig stuk, maar het is ook heel heftig wat er gebeurt. Martha is zeer gefrustreerd dat zij niet het leven heeft gekregen waar ze op hoopte. Ze is niet gelukkig. Daarom gaat ze telkens weer de strijd aan met George. Dat doe je alleen als je van iemand houdt".

Iedereen die ooit een versie van dit toneelstuk heeft gezien zal het beamen; dit stuk blijft boeien. Het is dan ook een toneelstuk dat iedere toneelliefhebber ooit in zijn leven gezien moet hebben.

Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling op zaterdag 22 april kunnen alle bezoekers gratis een inleiding bijwonen. Deze start om 19.15 uur en is ook in het Veghelse theater.
Kaarten kosten 24 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Wie is er bang voor Virginia Woolf? is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.
De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen.

Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant