Links Ymanuel Hurkmans tijdens Quick - Blauw Geel (Foto Gerard Beekmans)
Links Ymanuel Hurkmans tijdens Quick - Blauw Geel (Foto Gerard Beekmans)
+update

Blauw Geel'38 kan zondag kampioen worden bij winst op Quick

Voetbal 1.262 keer gelezen

VEGHEL – Voor Blauw Geel'38 bestaat het Paasweekend alleen uit een bekerduel.  Maandag tweede paasdag komt tweedeklasser De Ster naar Veghel met als inzet een plek in de halve finale. De winnaar krijgt dan tevens een ticket voor de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker komend seizoen. Door het verlies van Quick op paaszaterdag bij Halsteren (5-1) is Blauw Geel'38 in een zetel gekomen. Als het komende zondag 23 april wint van Quick is het kampioenschap en promotie naar de derde divisie een feit.

Door Peter Kuijpers

Quick staat tweede met negen punten achterstand op Blauw Geel'38. Door het verlies van Quick zaterdag in Halsteren blijft het verschil negen punten en met vier wedstrijden nog te gaan is Blauw Geel'38 bij winst volgende week kampioen. O.S.S.'20 denderde zaterdag met maar liefst 8-0 over Nuenen, eens de trotse volger van de Veghelaren. Zondag valt de beslissing waar Blauw Geel'38 nog drie punten nodig heeft om kampioen te worden. Dat kan, nogmaals, komende zondag als Quick naar Veghel komt. 



Paul van der Zwaan, trainer van Quick (Foto Peter Kuijpers)


Christ Stan van Daal scheidsrechter maandag in Veghel (Foto Peter Kuijpers)

De Ster
Blauw Geel'38 bekert zaterdag opnieuw thuis en ontvangt het Limburgse De Ster uit Stein. Het team komt uit in de tweede klasse G in Limburg. Koploper is daar Hoensbroek met negen punten voorsprong op De Ster dat derde staat. Trainer van De Ster is de Belg Ronny Czornyj die de club na zes seizoenen gaat verlaten en trainer wordt bij derdeklasser MMC Weert. Blauw Geel'38 zal de wedstrijd gebruiken als aanloop naar het koningsduel volgende week zondag thuis tegen Quick. Veel spelers zullen om die reden speeltijd krijgen met Michiel Merks naar alle waarschijnlijkheid onder de Veghelse lat. De wedstrijd in Veghel maandag begint op de klassieke tijd van 14.30 uur. Scheidsrechter is Christ Stan van Daal en die komt uit Heeswijk-Dinther.

  

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant