Verkeersveiligheidscertificaten uitgereikt aan kinderdagverblijven

Verkeer en vervoer 395 keer gelezen

ERP | De kinderdagverblijven Bambino, Helpende Handjes, beide gevestigd in Erp én Spetterburcht uit Veghel ontvangen op 10 mei het verkeerscertificaat Groen Licht! Wethouder Harry van Rooijen reikt het certificaat uit aan de kinderdagverblijven omdat ze op verschillende manieren hebben laten zien dat zij zich structureel inzetten voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid van jonge kinderen en daar ook de ouders bij betrekken.

Met deze drie certificaten in de gemeente Meierijstad hebben negenentachtig kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Brabant een verkeersveiligheidscertificaat of label Groen Licht.
De gemeente Meierijstad zet in op verkeersveiligheid voor alle inwoners en vergeet daarbij de jongste inwoners niet. Jonge kinderen van 0-4 jaar pikken ongemerkt veel op over verkeersregels en gedrag in het verkeer. Het is zeer zinvol om al met jonge kinderen én ouders aan de slag te gaan rondom het thema verkeer.

De medewerkers van de kinderdagverblijven hebben, samen met de kinderen en de ouders, structureel gewerkt aan verkeersveiligheid en verkeersopvoeding. Het certificaat of label is het resultaat van hun inspanningen. Gemeente Meierijstad is een van de elf Brabantse gemeenten die het voor kinderdagopvang voor 0 tot 4 jarigen en peuteropvang mogelijk maakt om zich te certificeren voor verkeersveiligheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant