Volkel speelt zondag uit tegen Stormvogels'28
Volkel speelt zondag uit tegen Stormvogels'28
+update-2

Nacompetitie barst los zondag

Voetbal 336 keer gelezen

Het is vaak een doel als je trainers en spelers spreekt van clubs: het behalen van een periode. Over een kampioenschap spreekt je niet en is een verboden woord. Nou is het behalen een periodetitel, qua kansberekeningen groter omdat er die vanzelfsprekend drie te behalen zijn en een kampioenschap slechts één. Volkel mag deelnemen als winnaar van periode-3, maar wacht al weken op de grillen van de strafcommissie. Dat het ongewild tegenstander Stormvogels'28 mee sleurt in deze soap is de Volkelaren niet te verwijten.

Door Peter Kuijpers

Volkel haalde zelfs de landelijke media door in het duel met Nooit Gedacht met vijf rode kaarten onder het finishdoek door te gaan. Over een met kaarten wapperende arbiter Lebens is al voldoende gezegd en de zich slecht gedragende Volkel spelers eveneens. De KNVB heeft inmiddels gesproken. Met dank aan Ruud Libau van Margriet die zo vriendelijk was ons te informeren en later ook Volkel.

Consequenties
Wedstrijd wordt niet uitgespeeld en eindigt in 4-2 voor Nooit Gedacht. Volkel krijgt één punt in mindering . Consequenties: Voor de eindstand : geen. Voor periode-3: In de derde periode eindigen Margriet en Volkel nu met gelijke punten en gaat de 3e periode op basis van het betere doelsaldo naar Margriet, echter omdat Margriet kampioen is gaat reglementair deze periodetitel naar de eerstvolgende in de eindrangschikking en nog niet in het bezit van een periode en dat is Volkel. Zondag, na een foutief mailtje van Volkel, blijkt toch Volkel eerst thuis te spelen en volgende week de uitwedstrijd naar het verre Siebengewald. Voor wat het waard is en u eventueel de wedstrijd wil bezoeken. 


Venhorst start tegen Oranje Zwart (Foto Eric Elbers)

Venhorst – Oranje Zwart
Oranje Zwart leek een paar jaar geleden zo uit de vijfde klasse door te stomen naar de Hoofdklasse. Het Dijkse Boys en Gestel verhaal. De club die gekoesterd wordt door sponsor Leendert Gerritsen, die we kennen van Dijkse Boys en Gestel, bleef plots stil staan in de succesreeks en mag zondag aan de bak bij Venhorst om dreigende degradatie te ontlopen. Venhorst dat als winnaar van periode-1 een belabberd slot beleefde van de competitie, lijkt wat verlost van de talloze blessures. Dat is nodig ook, maar of de Venhorsters kansen maken voor promotie naar de tweede klasse lijkt uiterst klein. Dé vraag hierbij of het werkelijk een wens is van de club,  Maar het is nacompetitie, dus weet je het maar nooit. Winst zondag op de eigen Voskuilen zou een prima begin zijn.

Streep trekken
Willem van der Burgt trainer van Venhorst: "We zijn inmiddels wel weer met een voltallige groep maar nog niet helemaal fit en op het niveau van de eerste seizoenshelft. Belangrijkste is dat we uiteindelijk toch de beloning krijgen voor de goede eerste seizoenshelft en voor promotie mogen spelen. Ondanks dat ze in Venhorst de afgelopen jaren veel na-competities voor zowel promotie als degradatie hebben gespeeld  moet je ook beseffen dat het niet vanzelfsprekend is dat je voor promotie naar de tweede klasse mag spelen. Dit zijn de wedstrijden waar je het uiteindelijk voor doet en daarom moeten we een streep trekken onder de tweede seizoenshelft en voor onze kansen gaan in de nacompetitie. Eens kijken of we in staat zijn om op het juiste moment te pieken en we nog enkele wedstrijden aan het seizoen kunnen toevoegen."

DAW – Sparta'18
De wedstrijden van DAW stonden al weken in het kader van de nacompetitie. Trainer Rob van der Ven: ''Komende zondag de start van datgene waar we inderdaad al die maanden keihard voor gewerkt hebben. We hebben de laatste weken duidelijk minder gepresteerd. Alle excuses komen nu te vervallen en zondag zullen we er als collectief weer moeten staan. Laat dat nu ook net de kracht van Sparta '18 zijn. Ik verwacht dan ook dat beide teams aan elkaar gewaagd zullen zijn. We hebben al vaker laten zien (vorig seizoen in de nacompetitie en dit seizoen tegen toppers als Berghem Sport en Margriet) dat we er staan in de wedstrijden waar direct iets te halen valt. Ben erg benieuwd of dat in deze dubbele confrontatie wederom het geval zal zijn. Na drie nederlagen op rij, wordt het wel weer eens tijd voor een goed resultaat. Er zijn nog wat pijntjes hier en daar, maar het lijkt erop dat we zondag met een fitte groep aan kunnen treden, dus alle vertrouwen in een goede afloop." Tegenstander Sparta'18 komt uit het Noord-Limburgse Sevenum. De club wordt getraind door Zoran Gulev die aan zijn laatste serie wedstrijd bezig is bij de club. Zijn opvolger wordt Ralf de Haas uit Venray, nu nog trainer van Budel.



Trainer Marc van de Ven  klaar voor de nacompetitie (Foto Peter Kuijpers)

Heeswijk – Moerse Boys
Eveneens voor Heeswijk is het 'uur u' eindelijk aangebroken. De langverwachte nacompetitie na een seizoen met veel 'downs', maar zeker ook wel 'ups' Trainer Marc van de Ven blikt kort even terug: "Onze felicitaties gaan uit naar Oirschot Vooruit, uiteindelijk de meest constante ploeg, als je in de winterstop en na de laatste wedstrijd bovenaan staat, ben je de terechte kampioen. Best Vooruit, Emplina en Heeswijk pakken de resterende drie prijzen in deze klasse in de vorm van periodetitels en strijden om promotie naar de eerste klasse.

Gefocust
Komend weekend gaat Zondag gaat het voor het eerst sinds maanden eindelijk weer echt ergens om, we kijken er naar uit. Nadat we de 1e periode veroverde, maar vervolgens mede door onvoorziene omstandigheden uit ons ritme raakte en daardoor ook nog eens blessures opliepen, waren we vanaf eind januari kansloos voor de bovenste plaats. Vervolgens hebben we ons volledig gefocust op de wedstrijden van de nacompetitie. Door het sparen van spelers en het maken van andere keuzes met het oog op deze nacompetitie hebben we veel punten verloren, en zijn we uiteindelijk zelfs iets te ver weggezakt op de ranglijst. Maar uiteindelijk ging het vanaf eind januari maar om één doel; promoveren naar de 1e klasse. Of je dan uiteindelijk vijfde of negende wordt maakt dan niets uit.

Compleet en getergd
Waar we voorgaande seizoenen als doel hadden om de nacompetitie te bereiken, hebben we dit seizoen het doel om de nacompetitie te winnen. Dat is een hele andere insteek en daar gaat alles voor wijken. Zondag starten we de tweeluik met de thuiswedstrijd tegen Moerse Boys, de nummer twaalf uit de eerste klasse C. Bij winst over die twee wedstrijden wachten nog twee wedstrijden tegen de winnaar van de dubbele confrontatie tussen Best Vooruit en Kruisland. Mooie affiches te beginnen zondag om 14.30 uur op de Ballendonk. We zijn fit, compleet en getergd op een mooie reeks in de nacompetitie." De trainer van Heeswijk, en niet hij alleen, rekent op veel publiek langs de lijn op Sportpark Balledonk.

Bladella - Erp
Het is Erp dit seizoen niet vergaan zoals menigeen verwacht zal hebben. Het team van trainer André Cornelissen had nogal te dealen met behoorlijk wat blessures. Toch speelde Erp vaak mooie wedstrijden waar het geen cent onderdeed voor de tegenstander, maar verloor dan wel. Scoren is belangrijk in het voetbal en daar ontbrak het nogal eens aan. Een kwaliteitsfactor? Misschien wel, maar ook het bekende onsje geluk ontbeerde de Erpenaren vaak. Erp begint zondag de strijd om klassenbehoud met een uitwedstrijd naar derdeklasser Bladella uit Bladel. De ploeg van trainer Huub Vermeulen, verlengde onlangs nog in Bladel, eindigde op een vierde plek achter kampioen Wilhelmina Boys en nam om die reden de periode van kampioen Wilhelmina Boys over. Om half drie worden de Erpenaren verwacht aan de aftrap op Sportpark De Smachtenbocht in Bladel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant