Korfrakkers liet de score achterwege en verloor thuis van DDW (Foto's Peter Kuijpers)
Korfrakkers liet de score achterwege en verloor thuis van DDW (Foto's Peter Kuijpers)
+update

Korfrakkers pakt tweede verlies binnen een week, Janine Delisse mist stip bij 11-12 in slotfase

Sport 568 keer gelezen

ERP – Geen beste zaterdag voor Korfrakkers. Na het verlies afgelopen zondag uit bij Swift ging de ploeg van trainer Jacques Kop Jansen met 11-12 onderuit op eigen veld tegen DDW. Korfrakkers oogde wat flets en bovendien wilde de score een hele periode niet vallen. Coach Kop Jansen zag toch nog een lichtpuntje: "Het was al beter als vorige week in Velden", luidde het simpele commentaar van de bijkans succesvolle Korfrakkers-coach.

Door: Peter Kuijpers

Korfrakkers heeft in het duel met DDW continu achter de feiten aangelopen. Kwamen in de beginfase op een 2-5 achterstand. De ploeg uit Hooge Mierde speelde sterk en scoorde makkelijk. Vooral defensief was er vaak voor Korfrakkers geen bres in te slaan. Aanvallend ging de bal goed rond en er werd gescoord. DDW liet de bal bij een 2-5 stand vaak heel lang rond gaan. Het nog ontberen van een schotklok in het buitenkorfbal dient zich des te meer aan. Janine Delisse bracht korfrakkers op 6-6 en het tij leek zich te keren. Dat viel anders uit. Balverlies aan Erpse kant bracht de bezoekers weer via 6-7 en 7-7 op een 7-8 voorsprong.




Jansen had een paar time-out's nodig om zijn ploeg te proberen weer op het spoor te krijgen (Foto's Peter Kuijpers)

Prima flow
Het beste gedeelte voor de bezoekers, waarvan veel op het zonnige terras, was er echt wel voor rust. Korfrakkers had na rust een slechte start waar DDW uitliep naar 7-11. Een droge periode volgde tot Monique van de Ven verkleinde via 8-12 en scoorde naar 9-12. Plots roken de Erpsen weer een succesje. DDW wankelde en Korfrakkers kwam via 10-12 naar 11-12 met een fraaie treffer van Eline Kerkhof. De klok ging in het nadeel werken van Korfrakkers. DDW vertraagde, maar zag toch nog een droom ineen storten één minuut voor tijd. Erps aanvoerder Janine Delissen  vrijdag nog verkozen tot beste korfbalster van het jaar in de Topklasse, dacht lang na bij haar stip, maar zag de bal op een 11-12 stand uit de mand rollen. De tranen vloeide niet, maar de teleurstelling droop er bij haar begrijpelijk vanaf. DDW zit een prima flow en klimt omhoog richting de top. De kruisfinales staan al lang vast en gaan tussen vier clubs: Swift, DDW, Korfrakkers en Be Quick. Kop Jansen: "Dat klopt wel, maar we gaan ons thuisvoordeel missen." Volgende week de laatste ronde voorafgaande aan de kruisfinales en finale veldkorfbal voor vrouwen in de Topklasse. Korfrakkers speelt dan uit bij laagvlieger Prinses Irene.


.
Janine Delissen de Erpse aanvoerder van Korfrakkers zag haar stip en kans op de gelijkmaker stranden

Peter Kuijpers sprak na afloop met de immer nuchtere coach Jacques Kop Jansen:


Beluister hier het fragment

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant