35 meter hoog. Geen ramen. Alles rond.
35 meter hoog. Geen ramen. Alles rond.
UPDATE

'Levensgevaarlijke' ruimtemissie in een oude graansilo

  •   keer gelezen

UPDATE:
Geïnteresseerden kunnen zondag tussen 14.00 uur en 19.00 uur terecht voor een sneak preview van The Space. De gloednieuwe escape room wordt de 9de van juni officieel geopend. Zondag komt wethouder Jan Goijaarts vast langs om Geert van der Hagen, Gert van der Kaay en Roel Kouwenberg een hart onder de riem te steken met de laatste loodjes.

Op dit moment is er al zeven kilometer aan kabels gelegd en de raket van bijna 25 meter is geïnstalleerd. Vanaf 9 juni kunnen twee teams (Rusland en de Verenigde Staten) het tegen elkaar opnemen. "De Russen moeten de raket ontmantelen en de Amerikanen willen hem juist de lucht in schieten. Je waant je echt in de Koude Oorlog", vertelt Roel. Het zijn dus eigenlijk twee escape rooms ineen. "Klopt, je kan tegen elkaar spelen of in de huid kruipen van een Russische spion of Amerikaanse militair'. Er moet nog flink wat gebeuren, maar dat komt goed. We zijn in december begonnen met een compleet lege silo. Nu kunnen we bijna los", aldus Roel.

Lees meer over deze bijzondere escape room in de woensdageditie van Stadskrant Veghel. Zondag is iedereen vanaf 14.00 uur welkom. The Space zit naast Restaurant Wittern. Op onze Facebookpagina volgen nog win-acties. Daarover later meer.

VEGHEL | Noord-Brabant staat vol industrieel erfgoed. Zoals de voormalig voederfabriek in Veghel met zijn enorme graansilo's. 35 meter hoog. Geen ramen. Alles rond. Niemand kon er wat mee, maar drie vrienden zagen er een raket in staan. En zo ontstond The Space. Deze escape room wordt is officieel geopend vanaf 9 juni.

Geert van der Hagen, Gert van der Kaay en Roel Kouwenberg willen binnen de Escape Room trend iets unieks neerzetten. Ze hebben al de prijs gewonnen van 'beste escape room van Nederland 2016' maar voor hun nieuwe uitdaging gaan ze terug naar de Koude Oorlog. Naar de tijd waarin miljoenen Nederlanders tegen kruisraketten protesteerden, maar ondertussen werden deze in het diepste geheim geplaatst. Later werden deze onder grote politieke druk allemaal ontmanteld. Behalve één, die staat sinds kort op scherp in de oude graansilo op de Noordkade in Veghel. Zo begint het verhaal van The Space.

Zwaarbeveiligde lanceerinstallatie
Rondom deze 'verdwenen' kruisraket zijn twee missies bedacht. Teams kunnen tegen en met elkaar spelen. Wie meedoet, betreedt een zwaarbeveiligde lanceerinstallatie. In een wereld vol angst, gevaar en geheime diensten kan één fout rampzalige gevolgen hebben en zelfs tot lancering van de 23 meter hoge raket leiden. De bedenkers hebben gebruik gemaakt van oorspronkelijke materialen uit de oude fabriek; graantrechters zijn omgebouwd tot raketmotoren. Kortom, kosten nog moeite zijn gespaard voor het realiseren van The Space.
Na alle inspanning is het goed voor de deelnemers om weer met beide voeten op aarde te komen. Dat kan in de gezellige bar, vol originele items uit de kenmerkende industriële oude voederfabriek.

The Space is vanaf 9 juni geopend voor publiek. De missies zijn uitermate geschikt voor vriendengroepen, familiedagen en bedrijfsuitjes vol teambuilding. Wie mee wil doen aan een missie kan terecht op space-mission.nl. The Space is gevestigd op de Noordkade in Veghel.

Meer berichten