Erp blijft in tweede klasse door een 3-1 zege op Baardwijk (Foto's Peter Kuijpers)
Erp blijft in tweede klasse door een 3-1 zege op Baardwijk (Foto's Peter Kuijpers)
+NIEUWE UPDATE MET FILMPJE VAN VECHTPARTIJ

Erp klopt Baardwijk en blijft tweedeklasser; duel ontspoort volledig bij eindsignaal

Voetbal 1.612 keer gelezen

ROSMALEN – Een smet op een mooie avond waren de rake klappen die vielen in de laatste minuut van het duel Erp – Baardwijk. Nick Klerx van Baardwijk ontspoorde volledig en was niet tot bedaren te brengen. Publiek op het veld dat zich met het gevecht bemoeide was voor scheidsrechter Eijgelsheim een reden om maar snel af te fluiten. Erp won overigens verdiend met 1-3 door doelpunten van Luuk Barten en Luuk van der Steen voor rust. Bart Rombouts scoorde tegen maar Willem den Dekker bepaalde na rust de 1-3 eindstand.

Door: Peter Kuijpers

Baardwijk speelde bijna geheel de tweede helft in ondertal omdat Joep Klerx fel inging op Roy Verhagen wat hem rood opleverde. Erp begon goed aan het duel met Baardwijk .Marcel Claasse was geschorst en in zijn plaats kwam Kevin van Doorn (speelde zijn laatste wedstrijd) en deed het verdienstelijk. Willem den Dekker en Koen van Deurzen waren  dicht bij een treffer, maar schoten over of vonden de prima Baardwijk doelman Patrick Coenen op hun pad. Bij Baardwijk kreeg Nick Klerx een levensgrote kans, maar faalde aan de tweede paal waar de complete Erp-defensie al geklopt was. De eerste irritaties ontstonden nadat Erp de bal uittrapte voor een Waalwijkse blessure en de ingooi niet werd teruggegeven. De toon was gezet, maar Erp revancheerde zich sportief. Luuk Barten mocht na een steek van Van Deurzen door tot de rand zestien, mogelijk door de gaten die voor hem getrokken werden wat 0-1 betekende. Amper twee minuten later werd het 2-0 door een treffer van Luuk van der Steen en was het leuk theedrinken voor de ploeg van trainer André Cornelissen.



Vreugde bij de 0-2 door Luuk van der Steen (foto's Peter Kuijpers)

Sfeer
Erp leek helemaal op de bekende rozen te komen, nadat scheidsrechter Eijgelsheim na tien minuten in de tweede helft rood trok voor Joep Klerx. In de optiek van de arbiter kwam die te grof in op Roy Verhagen. Toch was het Baardwijk dat de spanning weer terugbracht ondanks dat de ploeg van trainer Peter Remie met een man minder speelde werd het 1-2 door een fraaie volley van Bart Rombouts die Wagemans kansloos liet. Baardwijk kreeg moed en trok nog feller ten aanval, maar verwaarloosde de defensie wat hun fataal werd. Een snelle uitval over links bracht de bal terug rand zestien waar Willem den Dekker fraai afdrukte naar 1-3. De sfeer werd er niet beter op. In de 78e minuut kregen Kevin van Doorn en een Baardwijk speler beiden hun tweede geel en werd het negen tegen tien.


Willem den Dekker aan de bal namens Erp

Geen verklaring
In de 89e minuut sloeg de vlam volledig in de bekende pan nadat er een speler van Erp geblesseerd op de grond lag. Een ordinaire trek en schoppartij ontsierde de Groote Wielen. Scheidsrechter Eijgelsheim en zijn grensrechters bekeken het verstandig van afstand en zagen exact wat er gebeurde. Top-fotograaf Jan Verhoeven vond het eveneens walgelijk: "Dit heb ik nog nooit mee gemaakt. Wat erg toch." Toeschouwer en komend seizoen trainer van Roda Boys: Frank Brands: "Wat jammer dat het duel zo ontspoorde. Maar ik voelde het aankomen dat er iets ging gebeuren. Ik heb daar geen verklaring voor, maar het hing in de lucht. Vreselijk als je dat als club overkomt." Hij was niet de enige trainer van die avond die hoofdschuddend de Groote Wielen verliet.  Erp was inmiddels in de kleedkamer en er was feest en had daar alle reden toe. De ploeg had er vijf wedstrijden plus verlenging voor nodig om zich te handhaven, maar dat lukte vanavond, hoe tumultueus de afloop dan ook.

Erp: Michel Wagemans, Kevin van Doorn, Jasper van de Goor, Olger Smits (A), Bob Verhagen, Roy Verhagen (61. Ruud Delisse), Max de Jong (74. Toon Barten), Luuk Barten, Luuk van der Steen, Koen van Deurzen, Willem den Dekker (88. Lex van Boxel)


Koen van Deurzen dicht bij een treffer, maar de Baardwijk doelman voorkwam het.

Gesprek na afloop met André Cornelissen en Luuk Barten:


Beluister hier het fragment


Beluister hier het fragment

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant