Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Archieffoto Zijtaart biedt meer. Foto: Peter Kuijpers.
Archieffoto Zijtaart biedt meer. Foto: Peter Kuijpers.

Zijtaart Biedt Meer 'leeft in het dorp'

  •   keer gelezen

ZIJTAART | Traditioneel barst op Vaderdag in Zijtaart de gezelligheid los met alweer de 30e editie van Zijtaart Biedt Meer. De feestelijke dag is op 18 juni. Voor jong en oud is er wat te beleven. Van een oldtimerrit of braderie tot luchtkussens en draaimolen. Een dag waar iedereen zich thuis zal voelen tijdens deze oergezellige braderie, de vele activiteiten en heerlijke live muziek. De dag in vogelvlucht.

Hoofdsponsor van het evenement Mirjan van Gorkum van De Fietsenwinkel Zijtaart kijkt al erg uit naar het evenement. ''Het is mooi om te zien dat zo'n klein dorp als Zijtaart toch zo groot kan zijn in saamhorigheid. Iedereen draagt een steentje bij, van de verenigingen tot individuen. Daarbij is dit een mooie kans om Zijtaart op de kaart te zetten. Iedereen is zo enthousiast, daar mogen we best trots op zijn. Het leeft nog zo in het dorp hier, dat is mooi om te zien.''

Prijzen
Er is ontzettend veel te beleven tijdens Zijtaart Biedt Meer, ook is er heel wat te winnen. De Fietsenwinkel Zijtaart geeft een fiets weg, de klanten van de winkel hebben kaarten gekregen om mee te doen. Op het plein worden andere prijzen weggegeven, onder meer een reischeque van vijfhonderd euro en een dinerbon. Na afloop van het evenement zullen vier luchtballonnen de lucht van Zijtaart sieren. ''De ballonvaarten kon je ook winnen, de winnaars zijn al getrokken'', vertelt Mirjan.

Openluchtmis
Zijtaart Biedt Meer start om 09.30 uur met de traditionele openluchtmis in de tent op het plein. Vervolgens krijgen de handelsgeest, het nostalgische motorgeronk en het vertier alle ruimte. Om 10.30 uur starten de oldtimers, brommers en nostalgische tractoren, na een zegening van de pastoor, met een parade door de omgeving. Bij terugkomst zijn ze allemaal te bewonderen op de wei.

Officiele opening braderie
Ondertussen zullen de terrassen zich vullen en onder begeleiding van blaaskapel De Boemelaars zal de braderie officieel worden geopend door de Burgemeester.

Stuntshow
Vanaf 14.00 uur is er vanwege het 25-jarig bestaan van Fietsenwinkel Zijtaart een spectaculaire fietsen stuntshow in de Ceciliastraat te zien. Tijdens deze stuntshow laat de Nederlands Kampioen stuntfietsen zien wat hij in huis heeft. Ook mogen de jongeren zelf op een stuntfiets om te kijken wie het langst op zo'n stuntfiets stil kan staan. Ook wordt is er door de winkel een loterij georganiseerd met als hoofdprijs een prachtige "pick-up" fiets.

Kinderen
Ook de kinderen komen ogen, oren en handen te kort. Hun programma is gevuld met onder meer een kindervrijmarkt, diverse luchtkussens en een uilenshow. Ook is er een draaimolen en kinderautobaan voor de kinderen aanwezig.

Afsluiting
Als afsluiter wordt er om 18.00 uur op het plein een reischeque (t.w.v. €500,-) verloot en vele andere leuke prijzen onder begeleiding van de live band 'OFF LIMITS'. Kortom, er is genoeg te beleven tijdens Zijtaart Biedt Meer op zondag 18 juni.

Meer berichten