De fractie van D66.
De fractie van D66.
INGEZONDEN BRIEF

'Kinderen moeten we te allen tijde beschermen'

Politiek 767 keer gelezen

'John de Mol, mediatycoon en miljardair, heeft in zijn testament een groot deel van zijn vermogen bestemd voor de bescherming van kinderen en dieren. Hij doet dat omdat kinderen en dieren zichzelf niet kunnen verdedigen en daardoor het meest kwetsbaar zijn in onze maatschappij. Zo simpel kan iets zijn.

Zo simpel is het helaas in de gemeenteraad van Meierijstad niet. Op 22 juni diende Hart voor Schijndel een voorstel in. In dit voorstel zou de gemeente verplichten dat alle vrijwilligers bij verenigen waar met kinderen gewerkt wordt en die subsidie krijgen een Verklaring Omtrent Gedrag moeten aanvragen. Dat kan gratis. Kost helemaal niets en kan gewoon via internet. Als vereniging weet je dan zeker dat je geen vrijwilligers in huis hebt/krijgt die zich ooit vergrepen hebben aan een kind. Simpel toch? Nee dus.

In mijn simpele redenering kan er nooit, maar dan ook nooit, een reden zijn om iets niet te doen om de veiligheid van kinderen in Meierijstad te beschermen. Dat ze geen slachtoffer worden van seksueel misbruik en geweld. Kinderen zijn het meest kwetsbaar en kunnen zichzelf niet beschermen. De reacties van de coalitiepartijen en wethouder Van de Pas waren teleurstellend. Ze hadden allerlei praktische, administratieve, juridische bezwaren. Ondanks mijn oproep dat deze bezwaren nooit mochten gelden in dit geval bleven ze daarbij.

Dit was de kans om heel concreet te laten zien dat je serieus werk maakt van veiligheid voor kinderen. Niet de oplossing, maar wel een klein stukje van de oplossing. Ik wil op geen enkele wijze de beste intenties van de coalitie en de wethouder in twijfel trekken. Ze hebben laten zien betrokken te zijn bij de veiligheid van onze kinderen, dat ze het hart op de goede plek hebben en de beste oplossing te willen voor veiligheid van kinderen. Gelukkig zei de wethouder een onderzoek toe waarvan de uitkomst in oktober naar de raad komt. Deze uitkomst heeft concrete voorstellen om onze kinderen te beschermen. Dat is goed. Ik moet geduld hebben!

Dieren zijn volgens John de Mol de andere kwetsbare doelgroep. In juli komt de megastal met 18000 varkens in Nijnsel in de raad. Varkens kunnen zichzelf ook niet verdedigen. Ik ben benieuwd wat de gemeenteraad met dit voorstel gaat doen.'

Marrik van Rozendaal
Fractievoorzitter D66

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant