Angela Schijf en Tom van Landuyt winnen de Veghelse Toneelprijs.
Angela Schijf en Tom van Landuyt winnen de Veghelse Toneelprijs.
Veghelse Toneel Publieksprijs

Angela Schijf wint met Kreutzersonate de Veghelse Toneel Publieksprijs

Kunst en cultuur 1.048 keer gelezen

VEGHEL | Ieder jaar reikt Theater De Blauwe Kei in Veghel een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen. Met een 9.5 ging de Veghelse Toneel Publieksprijs dit jaar naar Angela Schijf en Tom van Landuyt voor Kreutzersonate. Een zeer ontroerend stuk over liefde en jaloezie.

Bezoekers van toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen door middel van een stemkaart een cijfer geven voor de betreffende voorstellingen. De voorstelling die aan het einde van het seizoen het hoogste punt krijgt, wint. Dit jaar is dat dus Kreutzersonate. De prijs werd door Diana van Huijgevoort van De Blauwe Kei overhandigd aan acteurs Angela Schijf en Tom van Landuyt. Van impresariaat Senf waren Hildegard van Dam en Linda Terlaak aanwezig.
Angela Schijf en Tom Van Landuyt waren zeer enthousiast over het winnen van de Veghelse Toneel Publieksprijs. Ze noemden het een eervolle prijs en een prachtige positieve waardering voor hun werk. Graag willen ze alle stemmers én het publiek bedanken.

'Ontroerend en meeslepend'
Zowel uit het hoge cijfer als uit de bezoekersreacties bleek dat het Veghelse publiek erg onder de indruk was van Kreutzersonate. In de voorstelling wordt toneel op een indrukwekkende manier gecombineerd met klassieke muziek en beeldende kunst. Het is 'kunst', 'een prachtig samenspel van muziek en toneel' en 'het verhaal was ontroerend en meeslepend' waren veel gemaakte opmerkingen van het publiek.
Voorstellingen die eerder de Veghelse Toneel Publieksprijs wonnen zijn onder andere Oog om Oog (Linda van Dyck, Victor Löw), Gejaagd door de Wind (Anna Drijver, Nasrdin Dchar), Wachtkamer van de liefde (Fred Delfgaauw) en Straussvogel (Steef de Jong).

Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.

Afbeelding
Angela Schijf en Tom van Landuyt winnen de Veghelse Toneelprijs.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant