Afbeelding

Don Boscoschool in Veghel van sloophamer gered

Wonen 3.431 keer gelezen

VEGHEL | Area en de gemeente Meierijstad zijn overeengekomen dat Area de Don Boscoschool in Veghel koopt. Hiermee redt Area het pand van de sloophamer en wordt dit stukje cultureel erfgoed voor Veghel behouden. Area gaat het pand op een duurzame manier herontwikkelen tot appartementen voor een- en tweepersoons huishoudens.

Area verbouwt de voormalige lokalen tot veertien appartementen en voegt er in een aanvullende nieuwbouw nog zes appartementen aan toe. Hoe dit er precies uit komt te zien is nog onduidelijk temeer omdat Area het pand samen met toekomstige bewoners wil ontwikkelen. Wat wel al duidelijk is, is dat Area het pand op een duurzame manier herontwikkelt. Veel van het pand wordt behouden en materialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt er goed nagedacht welke milieuvriendelijke materialen worden toegepast. En Area maakt de woningen ook zo energiezuinig mogelijk zodat het comfort van de woningen hoog is terwijl de woonlasten voor de bewoners laag blijven. 

Samen
Area wil het plan samen met toekomstige huurders ontwikkelen en gaat daarom in september op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn om in de Don Boscoschool te gaan wonen en die over de duurzame ontwikkeling van het pand willen meedenken en praten. Naast duurzaamheid is ook de invulling van de gemeenschappelijkheid een belangrijk onderwerp voor deze groep. Het wordt een traject waarvan wel duidelijk is dat het tijd en enthousiasme van de deelnemers zal vragen.

Historie
De Don Boscoschool gebouwd in 1951 was voorheen een basisschool voor speciaal onderwijs. Toen de school stopte, huisvestte het gebouw vanaf 2008 de Volksuniversiteit. Sinds 2012 staat de school leeg. Na ruim vijf jaar leegstand komt er nu een bestemming voor dit pand. 
Na de zomervakantie volgt meer informatie over het project. Ook over de planning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant