Partner Nathaly van Zutven, moeder Sjaan van de Beeten, Bas van de Beeten en vader Cor van de Beeten.
Partner Nathaly van Zutven, moeder Sjaan van de Beeten, Bas van de Beeten en vader Cor van de Beeten.
+ FOTO'S & VIDEO

Nieuwe huisstijl Van de Beeten: 'Het is een enorme operatie'

  •   keer gelezen

VEGHEL | Van de Beeten B.V. presenteerde afgelopen vrijdag op de Noordkade in Veghel een nieuwe huisstijl. Algemeen Directeur Bas van de Beeten (38) onthulde met gepaste trots het nieuwe logo. "Ik ben laaiend enthousiast."

Bijna het voltallige personeel, familie, vrienden en kennissen waren afgelopen vrijdag afgereisd naar de Noordkade. Vol spanning wachtend op het moment dat Bas de nieuwe look bekend maakte. De reacties waren zeer positief. 'Geweldig goed, een prachtig modern logo en sublieme slogan', klonk het.

Slogan
Volgens Bas was het echt tijd voor een nieuw logo. "De wereld om ons heen verandert. Een mooi en herkenbaar logo is veel belangrijker dan pakweg dertig jaar geleden. De nieuwe stijl past ook beter bij ons." Hij legt uit wat het logo precies inhoudt: "De bruine C refereert aan de historie (vader Cor) en de toekomst (zoon Cas). De kleur verwijst naar grond. Het blauwe halve rondje is eigenlijk een oog. De witte achtergrond legt de link met de witte wieldoppen van het machinepark. De B staat uiteraard voor de familienaam." Het blauwe gedeelte (water) maakt het rondje compleet en kijkt naar de toekomst over de horizon.
Ook is er een nieuwe slogan: 'Grondig met daadkracht'.

'Enorme operatie'
Het nieuwe logo is absoluut niet in de gauwigheid bij elkaar geraapt. In 2016 zijn ze er bij Van de Beeten mee begonnen. Al snel werd er contact gezocht met BEK uit Veghel. "Het moet wel goed gebeuren, want het is een enorme operatie. Het nieuwe logo komt niet alleen op de nieuwe visitekaartjes, maar ook op de vrachtwagens en het machinepark. Je kan het je niet veroorloven dat zo'n logo na een jaar alweer aan vervanging toe is", legt de 38-jarige algemeen directeur uit. Hij is zelf zeer tevreden met het eindresultaat en ziet deze stap zelfs een beetje als een nieuw begin. "Ons bedrijf kent een lange historie. In 2009 besloten we ons te gaan richten op grondverzet, transport en cultuurtechniek. De machines voor het loonwerk werden verkocht. Veel mensen weten dat niet."

DNA
De interesse van Bas, al van kleins af aan druk werkend met tractoren en machines, ging vooral uit naar het grondverzet en de transport en veel minder in de voortzetting van het boerenleven en het loonwerken. Zijn voorkeur voor groot materieel en vrachtwagens kwam tot uiting in een sterke groei van het wagen- en machinepark. "Toen ik 21 was, kocht ik mijn eerste rupskraan. Zonder toestemming van mijn vader overigens. Hij was er dan ook niet zo blij mee. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen", aldus Bas.
In 1995 begon Bas met werken voor het familiebedrijf. Vanaf 2002 werd hij klaargestoomd om de zaak over te nemen. Sinds 1 januari 2014 is hij Algemeen Directeur. Het bedrijf groeide van ongeveer 10 werknemers in 2002 tot 115 werknemers. "Het is steeds moeilijker om goed personeel te vinden. Wij trachten om mensen te vinden die graag bij ons willen horen. Die een bepaald gevoel krijgen bij de zaak en ons DNA uitstralen. Ik ben ontzettend trots op ons personeel."

Vallen en opstaan
Toch kan het niet eenvoudig zijn. Een bedrijf met tien personeel vergt een andere aanpak dan een bedrijf met meer dan honderd werknemers. Bas beaamt dat, maar vindt tegelijkertijd dat je niet teveel moet veranderen. "Het belangrijkste verschil is om de juiste mensen om je heen te verzamelen. Ik ben vaak op mijn bek gegaan. Zo'n proces gaat met vallen en opstaan. Daarnaast moet je zelf actief blijven en het goede voorbeeld geven." Inmiddels hebben ze bij Van de Beeten B.V. een gemotiveerd en goed personeelsbestand, vindt hij. "Het zijn allemaal ambassadeurs van ons bedrijf. Het merendeel komt hier uit de regio en heeft een band met het bedrijf. In het begin van het jaar kregen we te maken met een tragisch overlijden. Dan zie je pas echt hoe close het personeel is." Een romantisch beeld geeft Bas meteen toe. Toch gelooft hij er heilig in. "Het personeel is verbonden met Van de Beeten en zij stonden zenuwachtig te wachten op de onthulling van het nieuwe logo. Dat is echte passie."

'Keihard werken'
Het bedrijf aan de Erpseweg heeft een mooie uitstraling. Bas: "Zoiets komt niet aanwaaien. Het is een kwestie van keihard werken. Mensen die denken dat alles vanzelf gaat, hebben het mis. Het kan altijd beter en we zitten dan ook niet stil", besluit hij gemotiveerd.

Meer berichten