Afbeelding

Raad van State niet akkoord met bestemmingsplan Bunderse Hoek

Wonen 2.143 keer gelezen

VEGHEL | De Raad van State heeft ook het nieuwe besluit van de gemeente Meierijstad tot vaststelling van het bestemmingsplan Bunderse Hoek vernietigd. "Wij respecteren de uitspraak, maar zijn uiteraard teleurgesteld", aldus wethouder Eric van den Bogaard. 

Op twee van de drie geschilpunten heeft de Raad van State de gemeente in het gelijk gesteld. Het onderzoek naar een veilige en passende verkeersafwikkeling en de capaciteit voor hemelwaterberging (watertoets) voldoen volgens de Raad van State nu wel aan de daarvoor geldende eisen. Wat in de ogen van de Raad van State niet duidelijk is gemaakt, is of de beoogde bouw van 97 woningen past binnen het, op het moment van vaststelling van het bestemmingsplan, toegestane aantal te bouwen woningen. 

Tekortkoming
In het verlengde daarvan ziet de Raad van State het als een tekortkoming dat de gemeente onvoldoende heeft toegelicht waarom het project Bunderse Hoek niet kan worden gerealiseerd binnen bestaand stedelijk gebied. Bunderse Hoek vormt een buitenstedelijke locatie. Er mag pas buitenstedelijk worden gebouwd indien duidelijk is gemaakt dat dit binnenstedelijk niet mogelijk is.

Teleurstelling
De gemeente was graag in de gelegenheid geweest de gesignaleerde tekortkoming via een korte tussenprocedure te repareren met een nadere onderbouwing. Die mogelijkheid heeft de Raad van State, maar is niet geboden. Vandaar de teleurstelling. De uitspraak van de Raad van State betekent dat er niet gebouwd kan worden in de Bunderse Hoek. Nieuwe aanvragen worden op hun merites beoordeeld. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om te bepalen of en zo ja welke ontwikkelingen er plaats zullen vinden in de Bunderse Hoek.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant