Afbeelding

Nieuwe ongelijkvloerse kruising N279 eerder open voor verkeer

Verkeer en vervoer 1.483 keer gelezen

DEN BOSCH | Vanaf zaterdag 2 september is de nieuwe ongelijkvloerse kruising ter hoogte van bedrijventerrein De Brand bij 's-Hertogenbosch open voor verkeer. Dat is twee maanden eerder dan gepland. Daarmee is ook de laatste kruising op de N279 vanaf 's-Hertogenbosch tot aan de A50 bij Veghel ongelijkvloers gemaakt en is bedrijventerrein De Brand via twee toegangen ontsloten.

Bij de verbreding van de N279 tussen 's-Hertogenbosch en Veghel naar 2x2 rijstroken zijn nagenoeg alle bestaande kruisingen met verkeerslichten omgebouwd tot ongelijkvloerse aansluitingen. Alleen de aansluiting bij bedrijventerrein De Brand zou via verkeerslichten geregeld blijven. Als extra aanvulling op het project is ook deze kruising nu deels ongelijkvloers gemaakt zodat het verkeer hier sneller en veiliger door kan rijden. Met de nieuwe aansluiting heeft verkeer vanaf het bedrijventerrein een directe rijbaan zonder verkeerslichtern richting Utrecht. Verkeer van en naar Veghel rijdt via de Beusingsedijk.

Afrondende werkzaamheden
Met de openstelling van de vernieuwde aansluiting kan het verkeer overdag weer ongehinder doorrijden op de N279. Van maandag 4 tot en met 8 september vinden er dagelijks van 20.00 - 06.00 uur nog wel afrondende werkzaamheden plaats aan de toegang bij de Beusingsedijk. Zowel de rotonde Beusingsedijk als de afrit N279 Den Dungen vanuit Veghel zijn dan afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en landbouwverkeer hebben doorgang via het fietspad. Verkeer vanaf De Brand richting 's-Hertogenbosch wordt in deze uren omgeleid via aansluiting de Eenhoorn. Verkeer vanaf De Brand richting Veghel wordt omgeleid via de Eenhoorn richting 's-Hertogenbosch, de Lambooijbrug en de Maastrichterweg richting Veghel. Verkeer op de N279 van en naar Rosmalen/Berlicum wordt omgeleid via de Runweg, Hoogstraat, Hasseltsedijk en Wamberg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant