Wethouder van de gemeente Meierijstad Eus Witlox gaf op zaterdag 16 september het officiële startsein voor de Wèp-bus.
Wethouder van de gemeente Meierijstad Eus Witlox gaf op zaterdag 16 september het officiële startsein voor de Wèp-bus.

Duurzaam vervoersmiddel Wèp-bus in Wijbosch van start

Verkeer en vervoer 799 keer gelezen

WIJBOSCH | Wethouder van de gemeente Meierijstad Eus Witlox gaf op zaterdag 16 september het officiële startsein voor de Wèp-bus. Dit nieuwe vervoersmiddel biedt elektrisch vervoer voor ouderen in Wijbosch. De Wèp-bus is een initiatief van Dorpscoöperatie 't Middelpunt. En mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Rabobank, Oranjefonds, Dorpsraad Wijbosch en gemeente Meierijstad.

Jack van Zutphen van dorpscoöperatie 't Middelpunt in Wijbosch is een van de initiatiefnemers van dit project. "Met de komst van de Wèp-bus bieden we vanuit Wijbosch de mogelijkheid van korte ritjes, zoals heen en weer naar het centrum, familiebezoek, uitstapjes of naar de huisarts." Wethouder Witlox is enthousiast over dit initiatief. "Het is een prachtig initiatief: Wijbosch beweegt mee met maatschappelijke ontwikkelingen." Vanuit portefeuille verkeer is ook wethouder Van Rooijen betrokken. "Het initiatief past bij de ambities van Meierijstad om bereikbaarheid te optimaliseren binnen onze kernen."

Duurzaam
De Wèp-bus is een elektrisch oplaadbaar busje en daarmee een duurzaam vervoersmiddel. Vrijwilligers besturen de Wèp-bus en halen mensen thuis op, brengen hen weg of stoppen onderweg om iemand in te laten stappen. Er zijn geen haltes of vaste opstappunten. Reizigers betalen per persoon per rit. Strippenkaart zijn te koop in het Dorpscentrum De Schakel. Om gebruik te maken van de bus belt men naar 073 - 72 00 777 waarna een centralist de afspraak maakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant