Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Boemelaars uit Zijtaart hebben een nieuwe outfit

  •   keer gelezen

ZIJTAART | In 2016 zijn de eerste ideeën ontstaan om de bekende rode overhemden van de Boemelaars uit Zijtaart na jaren van trouwe dienst te vervangen. Eind 2016 zijn door een sponsoractie de financiële middelen gecreëerd voor een nieuw outfit.

De realisatie van de nieuwe pakken heeft nog wel behoorlijk wat voeten in de aarde gehad. Het borduursel op de overhemden zat niet laag genoeg, waardoor dit opnieuw moest.

Verder waren de schoenen in Nederland niet meer leverbaar, deze moesten uit België komen.

Als laatste waren de broeken uitverkocht, een nieuwe levering liet vele maanden op zich wachten, maar nu is het dan toch eindelijk zover en zijn de nieuwe pakken compleet.

Dorpsklets
De nieuwe kleding met eigen ogen aanschouwen? Dat kan komende zondag 24 september bij de wijnfeesten in Dernau. Op vrijdag 6 oktober treden ze iets dichter in de buurt op. Tijdens de Dorpsklets in het eigen Zijtaart kan men de kleren zien.

Sponsoring
Met de nieuwe outfits kunnen de Boemelaars er weer jaren tegen. Mede door de sponsoring hebben ze dit kunnen realiseren en uiteraard zijn ze deze mensen en bedrijven dan ook enorm dankbaar.

Benieuwd naar de nieuwe kleding van de Boemelaars? Ze zien iedereen graag bij één van de vele optredens terug.

Meer berichten