Kees van Rooij was via Skype 'aanwezig'.
Kees van Rooij was via Skype 'aanwezig'.
UPDATE

Kees van Rooij nieuwe burgemeester van Meierijstad

Politiek 2.191 keer gelezen

MEIERIJSTAD | Een ondernemende verbinder is wat de politiek in Meierijstad wilde, en een ondernemende verbinder is wat de gemeente met Kees van Rooij als burgemeester ook krijgt. De 57-jarige Van Rooij werd woensdagavond door de raad aanbevolen als opvolger van Marcel Fränzel. 

Hij is in Gemert geboren, maar een band met Meierijstad - of beter gezegd Veghel - is er zeker al. Van Rooij bezocht als leerling het Zwijsen College. Dat liet hij niet onvermeld, woensdagavond tijdens een Skype-verbinding met de raadszaal in Sint-Oedenrode. Even daarvoor was bekend gemaakt dat Kees van Rooij door de gemeenteraad is aanbevolen als nieuwe burgemeester van Meierijstad. Het was echter niet zozeer zijn verleden als scholier in Veghel die de vertrouwenscommissie deed besluiten Van Rooij voor te dragen.

Verbinder
"Dit is de economische verbinder die we zochten", zo motiveerde commissievoorzitter Johan van Gerwen de keuze voor de huidige burgemeester van Horst aan de Maas. "Het is een vriendelijke, warme persoonlijkheid met een economisch relevant netwerk en het vermogen mensen te verbinden en inspireren. De vertrouwenscommissie is er van overtuigd dat de heer Van Rooij met zijn ervaring en netwerk ervoor zal zorgen dat Meierijstad de komende jaren op de kaart wordt gezet."
Volgens Van Gerwen is de nieuwe burgemeester naast een verbinder iemand die de burger centraal stelt. Hij kwam als beste uit de bus van 25 kandidaten die hadden gesolliciteerd. Drie daarvan trokken zich al snel terug, de overige 22 kandidaten gingen de procedure in. Na verschillende rondes bleven er vijf kandidaten over, waarvan Van Rooij het beste paste in de profielschets die was opgesteld.
De gemeenteraad van Meierijstad ging unaniem akkoord met de voordracht van de CDA'er. De raadsleden konden tijdens een besloten raadsvergadering woensdag hun stem uitbrengen op de voorgedragen burgemeesterskandidaat. Via een live Skype-verbinding liet Van Rooij vervolgens weten 'enorm veel zin te hebben' in de klus.
 

Lees vrijdag meer in Stadskrant Veghel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant