Honger 'behandelt' een heel ander thema: gulzigheid.
Honger 'behandelt' een heel ander thema: gulzigheid.
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Machteloosheid en een onblusbaar verlangen

Kunst en cultuur 779 keer gelezen

VEGHEL | Het toneelseizoen van Theater De Blauwe Kei in Veghel trapt af met twee voorstellingen van Matzer Theaterproducties. Lui & Honger, twee intieme en verrassende voorstellingen zijn op vrijdag 6 oktober om 20.30 uur te zien in het Magazijn, een van de kleine zalen van De Blauwe Kei op CHV Noordkade.

In Lui worden de zorgen van een vader over zijn zoon op een ontroerende manier verteld. Honger draait om gulzigheid; hoe ga je om met de drang naar steeds meer? Beide voorstellingen behandelen de thema's op een kleine, persoonlijke manier en worden intiem gebracht. Kaarten voor Lui & Honger kosten 17 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Machteloosheid
Lui & Honger zijn ontroerende en humoristische solovoorstellingen van Matzer over de vloer. Deze vorm van theater is klein en persoonlijk en zet je aan het denken. Lui gaat over de machteloosheid van een vader en zoon. Een man (Jur van der Lecq) haalt herinneringen op aan zijn jeugd, zijn dominante vader en zijn zoon. De zoon met wie hij aanvankelijk een hechte band had, maar die later ontspoorde. Wat is er mis gegaan? "Het begon ermee toen ik hem luiheid verweet", Van der Lecq weet het publiek mee te nemen in zijn zorgen als vader en zijn onvermogen om het goed te doen. Had hij zijn zoon niet zo achter de vodden moeten zitten? Is hij daarvoor gestraft? Vragen die door het hoofd blijven spelen. Precies zoals schrijver Peter de Graef het bedoeld heeft.

 

Gulzigheid
Honger 'behandelt' een heel ander thema: gulzigheid. Het is een smakelijke, wrange en liefdevolle voorstelling over het onblusbare verlangen in ons. Hoe ga je om met de zucht naar meer? Meer, meer, meer. En wat doe je met de leegte die daaraan voorafgaat? En daar weer op volgt? De tekst van Peter de Graef zit mooi in elkaar, met een herhalend motief waarin de vrouw (Aafke Buringh) haar situatie vanuit een ander perspectief bekijkt. "Het is een plezierig stuk inclusief heel goed gedoseerde interactie. Een beeld dat blijft hangen", aldus de Theaterkrant over Honger.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Lui & Honger zijn genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

De zoon met wie hij aanvankelijk een hechte band had, maar die later ontspoorde.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant