Belangstellenden tijdens de informatieavond over de ontwikkeling van de Don Boscoschool aan de Beatrixsingel in Veghel
Belangstellenden tijdens de informatieavond over de ontwikkeling van de Don Boscoschool aan de Beatrixsingel in Veghel

Geïnteresseerden denken mee bij herontwikkeling Don Boscoschool

Wonen 1.144 keer gelezen

VEGHEL | De informatieavond over de herontwikkeling naar duurzame appartementen in de oude Don Boscoschool in Veghel was een groot succes. Er kwam een 100-tal mensen naar de avond om te horen hoe Area met de toekomstige bewoners de plannen wil gaan vormgeven. Die avond gaven ruim 50 mensen aan interesse te hebben om mee te denken in de ontwikkeling van het pand. Daarmee is het doel van de avond: een groep vormen om het project samen mee te ontwikkelen, gehaald.

Tijdens de avond werd de deelnemers gevraagd waarover zij graag meedenken in het ontwikkelproces. Er werd onder andere genoemd dat ze graag meepraten en -denken over zaken als de manier waarop invulling wordt gegeven aan de duurzaamheid (zonnepanelen, isolatie, installaties, regenwater), de indeling van de woningen en de buitenruimte, de inrichting van het openbaar gebied en de organisatie van de sociale veiligheid. Ook gaven mensen aan dat het hebben van een onderlinge klik belangrijk is voor het samen wonen in de Don Bosco. De ontwikkelingstijd van twee jaar is volgens hen goed voor het creëren van een onderlinge band.

De Don Boscoschool aan de Beatrixsingel in Veghel.

Vervolg
Met de ruim 50 'meedenkers' volgt een proces van ontwikkeling in de vorm van bijeenkomsten. De eerste is gepland op 26 oktober. Daar vindt de terugkoppeling plaats en is in de vorm van een inspiratiesessie. Hieronder het proces tot januari wanneer Area met een plan van eisen naar de markt wil. Ook de gemeente Meierijstad heeft aangegeven wel in het proces te willen deelnemen en denkt er over om voor de invulling van de openbare ruimte met omwonenden te gaan praten.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant