Dirk Delisse (L) staat klaar om Joris van den Bergh (R) zijn 'mitrailleur' aan te geven.
Dirk Delisse (L) staat klaar om Joris van den Bergh (R) zijn 'mitrailleur' aan te geven.
WINACTIE

'Virtual reality is het vetste van het vetste'

Opmerkelijk 994 keer gelezen

ERP | Skiën, een restaurant runnen, diepzeeduiken, een kasteel verdedigen, een bom ontmantelen, op zombies schieten of je voor even een actieheld wanen. Het kan sinds kort allemaal in Erp. Joris van den Bergh en Dirk Delisse, bekend van Uitjesbazen, hebben drie virtual reality rooms ingericht. "In Amsterdam en in Utrecht heb je deze ruimtes ook. Vanaf nu dus ook in Erp", lachen Joris en Dirk. Stadskrant Veghel stapte als een van de eerste in de wondere wereld van Virtual Reality Experience Erp.

Marketingtechnisch was het misschien slimmer geweest om de virtual reality kamers te exploiteren in een grote stad. Toch besloten Joris en Dirk om Erp trouw te blijven. "We wilden iets kleins terug door voor Meierijstad en vooral Erp. Met Uitjesbazen zitten we inmiddels door heel Nederland en dit jaar halen we de 1000 uitjes. Ik kom hier vandaan en Dirk ook. Het is toch gaaf dat zoiets in Erp en Meierijstad kan?", vertelt Joris glunderend. Dirk is het met hem eens. "Het is een flinke investering, maar dit is wel de toekomst. Je kan het zelfs op locatie installeren, maar dat kost wel veel tijd en moeite. Het makkelijkste is als mensen hier komen gamen. Het is ideaal voor gezinnen, vriendengroepen en ook zeer geschikt is als bedrijfsuitje."

Andere wereld
De variatie in spelletjes is enorm en daarom is het geschikt voor alle leeftijden. Joris: "Er is voor ieder wat wils. Je kan samenwerken of juist tegen elkaar spelen. Er zijn drie ruimtes met drie verschillende experiences." Wanneer je de virtual reality bril opzet, waan je je direct in een andere wereld met een 360 graden gezichtsveld. Een vreemde en bijzondere gewaarwording. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de graphics nog niet optimaal zijn. Wanneer je tijdens het skiën een paar elanden inhaalt, zie je een duidelijk verschil met de realiteit. Maar wanneer je per ongeluk tegen zo'n beest aan skiet, schrik je jezelf de pleuris. Het is zelfs zo dat je bijna zelf omvalt en dat terwijl je gewoon in Erp staat. "Als spelers de virtual reality-bril op hun hoofd zetten, wanen ze zich in een compleet andere wereld. De controllers waarmee ze spelen, kunnen allerlei hoedanigheden aannemen. Van een geweer en een tafeltennisbatje tot 'gewone' handen."

Hilarische beelden
De andere bezoeken kunnen op grote schermen zien hoe iemand het ervan afbrengt. "Alleen dat is al ontzettend komisch. Elke beweging heeft effect en ook gevolgen. Het is zo realistisch. Sommige mensen trekken dat niet zo goed en dat levert dan weer hilarische beelden op", legt Dirk uit.
Wie denkt dat virtual reality gamen eenvoudig is, komt bedrogen uit. Het valt in het begin best een beetje tegen, maar na verloop van tijd gaat het steeds beter. "Alle bezoekers krijgen altijd vijftien minuten introductie. Ze worden niet aan hun lot overgelaten", belooft Joris. Dirk en Joris zijn zelf helemaal verkocht. "Wij moeten oppassen dat we zelf niet te veel aan spelen zijn. Het is momenteel het vetste van het vetste en veel te duur voor thuis. Gelukkig kunnen mensen hier terecht", lachen ze.

Meer info over de drie verschillende ruimtes en de tarieven zijn te vinden op www.thevirtualexperience.nl. Bellen kan ook: 0413-302773.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant