De foto van Peter Ruijs.
De foto van Peter Ruijs.

Fotografen uit Veghel en Oss genomineerd voor Lanting Photo Award

Opmerkelijk 1.173 keer gelezen

VEGHEL | Vijf fotografen uit Noord-Brabant maken kans om één van de prijzen van de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland te winnen. Zij behoren tot de genomineerden van de WNF-Frans Lanting Photo Award. Amateurfotografen Peter Ruijs uit Oss en Caitlin de Boer (17) uit Veghel dingen mee naar de prijzen. 

Een jury onder leiding van wereldberoemd natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting heeft 30 natuurfoto's genomineerd in drie leeftijdscategorieën. Daaronder valt ook de prestigieuze Frans Lanting Award. Met 11.559 inzendingen waren er dit jaar een recordaantal inzendingen. Vanaf woensdag kan iedereen ook via photoaward.wnf.nl op een van de nominaties stemmen voor de Publieksprijs. De uitreiking van de prijzen is begin december.

De foto van Peter Ruijs. 

Peter Ruijs fotografeerde een tijgerspin op de hei bij zijn woonplaats. Door creatief te zijn met flitslicht en witbalans creëerde hij een bijzondere foto. "Het was heerlijk om geheel out of the box te denken en te doen. Het creatieve gedeelte in deze foto en het anders afbeelden van de tijgerspin is goed gelukt."

De foto van Caitlin.

De Veghelse Caitlin maakte een foto met als titel: 'Art imitates life imitating art'.

'Natuur is overal'
Juryvoorzitter Frans Lanting is onder de indruk van de ingezonden foto's. "Wat zijn er toch veel talentvolle natuurfotografen in Nederland. De kwaliteit van de foto's was ook dit jaar weer fantastisch. Het is een genot om alle inzendingen door te nemen. Het maakt niet uit of het foto's zijn van verre oorden of van dichtbij in Nederland, want natuur is overal."

Vier prijzen
De WNF-Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassenen. De fotowedstrijd wordt voor de vierde keer door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in samenwerking met Frans Lanting.
De hoofdprijs is een fotoreis naar een WNF-project en de prestigieuze WNF-Frans Lanting Photo Award. De winnaars in de categorieën voor kinderen en jongeren en de winnaar van de Publieksprijs ontvangen ook een bokaal en hebben een meet & greet met Jasper Doest. Verder krijgen alle winnaars een overnachting in Center Parcs.

De foto van Caitlin de Boer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant