Afbeelding

Nieuw betaalgemak in de Brabantse Arriva-bussen

Verkeer en vervoer 1.798 keer gelezen

REGIO | Het is voor reizigers die na 19.00 uur in een Brabantse Arrivabus stappen vanaf woensdag 1 november niet meer mogelijk om een vervoerbewijs in de bus te betalen met contant geld.

Dit is een vervolgstap op de proef die al eerder is gestart in de stadsbussen in Breda, Tilburg en 's-Hertogenbosch. Met ingang van vrijdag 1 december volgt de laatste stap en wordt er helemaal geen contant geld meer in alle Brabantse bussen (Arriva en Hermes) geaccepteerd. Om reizigers te laten wennen aan het cashloos betalen wordt het gefaseerd ingevoerd. Reizigers reizen vanaf 1 december met de OV-chipkaart, een e-ticket of betalen het vervoerbewijs in de bus met pin, contactloos of creditcard. Arriva, Hermes en provincie Noord-Brabant verbeteren op deze manier de veiligheid in de bus, voor zowel de buschauffeur als de reiziger. Ook wordt het betaalgemak voor de reiziger hiermee verhoogd.

De reizigers worden geïnformeerd over de nieuwe betaalmogelijkheden middels een uitgebreide reizigerscampagne. De vervoerder gaat in de overgangsperiode coulant om met reizigers die nog niet op de hoogte waren van de nieuwe betaalmogelijkheden.

Reizigers kunnen per 1 december gewoon in- en uitchecken met hun OV-chipkaart of een papieren vervoerbewijs betalen bij de buschauffeur met pin, contactloos of creditcard. Ook is het mogelijk een e-ticket aan te schaffen of een vervoerbewijs te kopen in de voorverkoop bij de Arriva Store en overige verkooppunten in de regio. Alle voorverkoopadressen staan vanaf 1 november op arriva.nl/betaalgemak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant