Beker voetbal komend weekend (Foto Peter Kuijpers)
Beker voetbal komend weekend (Foto Peter Kuijpers) Foto Peter Kuijpers
update

Bescheiden bekerprogramma komend weekend

Voetbal 2.646 keer gelezen

 Het voetbal neemt komende zondag voor de meeste clubs een pas op de plaats. Een bescheiden bekerprogramma ligt voor ons. Mooie wedstrijden, dat wel, dus thuisblijven is geen optie. Mochten de geplande tijden niet kloppen, vernemen we het graag van U.

Door Peter Kuijpers

Schijndel, dat zondag via een Houdini-act de wedstrijd binnen tien minuten liet kantelen en alsnog met 4-3 won van Zwaluw VFC, krijg Hoofdklasser O.S.S.'20 op bezoek zaterdag. Trainer Henry van Alebeek hoef je niet uit te leggen dat het klasse verschil enorm groot is. De torenhoge favorieten uit Oss, met topspits Rob van Sonsbeek die zondag drie maal scoorde, mag in Schijndel niet verliezen. In het enige duel op zaterdag wordt er om 19.00 uur afgetrapt op het Zuideinderpark in Schijndel. Scheidsrechter is Christ Stan van Daal.



Tiny Verhoeven trainer van UDI'19-2 (Foto Peter Kuijpers)

Avanti'31 – UDI'19-2
Het is opvallend dat ook dit jaar het Schijndelse Avanti'31 zich weer manifesteert als een echte cupfighter. Vorig seizoen speelden de Schijndelaren nog in de voorronden van de KNVB beker. De ploeg telt veel blessures van diverse aard en daar heeft trainer Henry van Wanrooy mee te dealen. De club van D'n Boschweg begon deze competitie uitstekend met 13 punten uit de eerste vijf wedstrijden. De laatste twee duels werden echter verloren. Een mooie gelegenheid donderdag om via de reserves van het machtige UDI'19 de zaken weer naar Schijndelse hand te zetten. UDI'19-2 is natuurlijk een niet te onderschatte tegenstander. De club speelt al jaren mee om de bovenste plekken in de reserve Hoofdklasse. Ook dit jaar staan de tricolores weer op een tweede plek achter koploper ZSV-2. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt in Schijndel.

Eijsden – Rhode/Van Stiphout Bouw
Op Rhode staat dit seizoen geen maat. Het team van trainer Theo van Lieshout heeft als enige regioclub het volle rendement gehaald uit zeven wedstrijden. Dit met nagenoeg hetzelfde team als afgelopen seizoen. Onder Van Lieshout hebben zich veel spelers doorontwikkeld en mag je zeggen dat je het vak als trainer in de vingers hebt. Van Lieshout: "Heel apart dat je een beslissing moet spelen voor doorgaan in de beker. We willen graag door, maar ik ga geen enkele risico nemen en leg alle prioriteiten in de competitie." In de poule L64 werd Rood Wit Veldhoven poulewinnaar. Eijsden en Rhode eindigden puntgelijk en zelfs het doelsaldo was gelijk. Om die reden treffen de teams zondag elkaar opnieuw voor een beslissende wedstrijd wie als tweede door mag naar ronde drie. Op het kunstgras van sportpark Laarderveld in Weert, waar voetbalclub SV Laar de thuishaven heeft, wordt er om 14.30 uur afgetrapt. 

SV Venray – Gemert
Gemert treft op Sportpark De Wieën donderdag voormalige hoofdklasser Venray dat nu één klasje lager speelt. De grootste club van Limburg staat momenteel op een bescheiden negende plek met acht punten achterstand op koploper Geldrop. Gemert dat zondag een bescheiden feestje vierde met het behalen van de periode, is natuurlijk de te kloppen favoriet. De ploeg van trainer Dennis Dekkers laat van zich horen en lijkt momenteel een van de grootse optanten voor de titel in dit nog prille stadium. Scheidsrechter is donderdag Jordy de Goey die we weer steeds vaker in het hogere segment van het amateurvoetbal terug zien. En dat is leuk om te constateren.

Ravenstein – Vitesse'08
Vijfdeklasser Ravenstein heeft tot nu een prima seizoen. Virtueel is het maasdorp koploper met twee wedstrijden achterstand op lijstaanvoerder OSC'45 uit Den Bosch (Orthen). Donderdag komt derdeklasser Vitesse'08 naar Sportpark De Ong. Derdeklasser Vitesse'08 presteert nog matig en won tot nu toe alleen de competitie opener thuis tegen Excellent. Dit ongetwijfeld tot ongenoegen van trainer Fabian Krebbers die donderdag in Ravenstein met zijn team de favorietenrol torst. Om 20.00 uur wordt er gestart aan de boorden van de Maas.

Montagnards – Sparta'25
De ploeg uit het Limburgse Bergen is middenmoter in de vijfde klasse E. Het mag duidelijk zijn dat de Spartanen uit Laarbeek hier (adel verplicht) favoriet zijn. Overigens wel knap voor een vijfdeklasser om nog in de beker te participeren. Sparta'25 is volger van koploper Volkel in 3D en nogmaals de te kloppen ploeg zondag op Sportpark De Venhorst in Bergen.



Gerwin van der Boom: handenbinder voor UDI'19

EVVC – UDI'19
Normaal gesproken zijn de tricolores uit Uden favoriet. Maar de ploeg is aan de 'kwakkel' zoals dat heet en wisselt de resultaten opvallend af. Het zal de gepokte en gemazelde trainer Bert Ruijsch veel kopzorgen geven hoe daar het beste mee omgegaan kan worden. Zondag treft Ruijsch een goed voetballend team op De Zwaan in Vinkel. Flankverdediger Tufan Koca van UDI'19 zal zich kunnen vastbijten in de snelle en behendige Gerwin van der Boom en spits Pim van der Doelen om er maar een paar te noemen. Een interessant affiche heet dat dan waar scheidsrechter Peter Bechay om 14.30 uur fluit voor het begin.

Berghem Sport – DESO
Niemand in Berghem of daarbuiten zal met dit doemscenario van Berghem Sport rekening gehouden hebben. Trainer Dennis Kroes zeker ook niet. "Wie weet waar het aan ligt mag het mij zeggen. We trainen hard en toch lukt het niet" ,wist hij Kliksport te melden. Zondag komt eersteklasser DESO wellicht dat de ploeg van De Koppelsteeg zich weer in vorm kan spelen. Een succesje is nu eenmaal het beste medicijn voor ploegen die zich in een dal spiraal bevinden.

Handel – SV TOP
Het team van Handel-trainer Tom Jacobs presteert opvallend goed. Het verloor zondag wel van kampioenskandidaat Volkel (nota bene zijn voormalige club waar hij doelman was), maar voor het overige hoor je niemand klagen in Handel. TOP is een ander kaliber en speelt twee klasse hoger dan Handel. Normaal gesproken moet trainer Chris van den Dungen zich zondag op D'n Eikenwal een ronde verder kunnen verschaffen. Maar bekerwedstrijden zijn ontheven van alle logica en wijsheden dus wie weet gaat Handel voor een stuntje. TOP met een goed moraal na het puntje bij DESO waar TOP de morele winnaar was.



Tom Jacobs hier nog als doelman van Volkel

Constantia – MVC
Het Wanroijse Constantia is koploper in de vierde klasse en leidt met twee punten voorsprong op Herpinia en vier punten op het Megense Ulysses. Dat kan van MVC niet gezegd worden dat op een twaalfde plek diep naar onderen bengelt in 4G Zuid-1. De ploeg uit De Mortel sleepte er maar ternauwernood een gelijkspel uit afgelopen zondag bij laagvlieger Keldonk. We kunnen dus stellen dat Constantia zondag favoriet is op Sportpark De Kwik om zich een ronde verder te verschaffen wat overigens erg knap zou zijn. Ploegen van het kaliber Constantia of MVC verwacht je met alle respect en egards niet in de champagne koeler bij de volgende loting. Zondag wordt wellicht het tegendeel bewezen.

Gassel – Ysselsteyn
In de vijfde klasse G staat Gassel twee achter Estria die gelijk aan tweedeklasser Rhode de volle 21 punten behaalde uit zeven wedstrijden. Gassel heeft er vijftien. Ysselsteyn is een derdeklasser en staat vierde. Normaal gesproken zou dus Ysselsteyn moeten winnen, maar dat gaat gelukkig in de sport, in ons geval voetbal, anders.

Donderdag 9 November
SV Venray-Gemert 20.00 uur
Avanti'31-UDI'19-BB-2 19.30 uur
BVV'27-Volharding-2 20.00 uur
Ravenstein -Vitesse'08 20.00 uur
Montagnards-Sparta'25 20.00 uur

Zaterdag 11 november
RKVV Schijndel - O.S.S.'20

Zondag 12 november
EVVC-UDI'19-BB 14.30 uur
Eijsden-Rhode 14.30 uur
Berghem Sport-DESO 14.30 uur
Handel-TOP 14.30 uur
Constantia-MVC 14.30 uur
Gassel-Ijsselsteyn 14.30 uur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant