Afbeelding

Snelfietsroute Veghel-Uden komt steeds dichterbij

Verkeer en vervoer 3.357 keer gelezen

VEGHEL | Snelfietsroute Veghel-Uden komt dichterbij. Vanaf november start het proces om de snelfietsroute Veghel-Uden gerealiseerd te krijgen. Daarin worden een noordelijk en een zuidelijk tracé onderzocht. In maart 2018 maakt de gemeenteraad van Meierijstad een keuze voor de meest gunstige variant. Vanaf 2021 moeten fietsers er gebruik van kunnen maken.

Het College van B&W wil het gebruik van de fiets stimuleren door fietsers beter te faciliteren. "In de Mijlpalen van Meierijstad 2017-2022 is als voornemen opgenomen dat we aansluiten op snelfietsroutes. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan ambities op vlak van gezondheid, leefbaarheid en duurzaamheid", zo laten ze weten. Provincie Noord-Brabant wil samen met gemeenten en regio's een netwerk aanleggen van vijf nieuwe snelfietsroutes, onder andere de route Veghel-Uden.

Noord of zuid
Op dit moment zijn er nog twee varianten in beeld voor de snelfietsroute tussen Veghel en Uden; een noordelijke route langs het Duits Lijntje en een zuidelijke route langs de Udenseweg, Rembrandtlaan en Corridor. Beide routes worden onder andere onderzocht op: fysieke inpassingsmogelijkheden, te verwachten gebruiksintensiteit en de gevolgen voor natuur en landschap. Bij de afweging tussen de noordelijke of zuidelijke variant wordt vanzelfsprekend ook gekeken naar de kosten, de benodigde procedures en het draagvlak.

Proces
In de eerste fase (variantenonderzoek) wordt afgestemd met de organisaties die ook bij het voortraject waren betrokken. Nadat de raad in het eerste kwartaal 2018 een keuze heeft gemaakt en er een overeenkomst met de provincie is getekend, kan de uitwerking van het schetsontwerp beginnen. Dat gebeurt in overleg met direct betrokkenen (bewoners, eigenaren, bedrijven). De planning is dat de snelfietsroute vóór 2021 gereed is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant