Afbeelding

‘Door goed ontbijten en gezond eten word je wel 100 jaar’

Gezondheid 1.287 keer gelezen

VEGHEL | In het kader van de week van het Nationale Schoolontbijt bracht waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van Meierijstad woensdag een bezoekje aan Hub Noord Brabant, locatie Veghel, een school voor speciaal en voortgezet onderwijs (SO en VSO), voor een burgemeesterontbijt.

Of de leerlingen weten wat gezond eten is? Natuurlijk! Komkommerschijfjes, kaas en bruin brood klinkt het als antwoord op de vraag van burgemeester Fränzel. Alle klassen ontvingen woensdag een ontbijtpakket vol gezonde etenswaren. Van jam en bruin brood tot een pak melk en muesli; alles voor een goede start van de dag is vertegenwoordigd in de ontbijtdoos. 

Smaaklessen
De school doet mee aan de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij landelijk ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 3000 basisscholen. Het burgemeesterontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het vijftiende jaar een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Hub Veghel is hier al volop mee bezig. "We willen het vignet Gezonde School halen en beginnen vanaf november met schoolfruit'', vertelt directeur Petra Pashouwers. "Daarnaast gaan we smaaklessen verzorgen waarin we leerlingen bewust willen maken van gezond eten. Bij onze kinderen roepen nieuwe dingen soms weerstand op, maar we brengen ze geleidelijk bij wat gezond eten is."

Donatie
Oudere leerlingen mochten tevens uit handen van burgemeester Fränzel een donatie aan het Jeugdcultuurfonds ontvangen waarna ze met hem op de foto gingen en het gesprek openden over gezonde voeding en hun stageplekken. Namens alle inwoners uit de gemeente Meierijstad werd een cheque van tachtig euro overhandigd die bestemd is voor kinderen uit gezinnen waar minder geld is zodat ze toch kunst, cultuur en sport kunnen beleven. De burgemeester betaalde zo symbolisch voor zijn ontbijt. "Door goed te ontbijten en gezond te eten word je wel honderd jaar", vertelde de burgemeester diverse klassen waar hij een kijkje nam. Een jonge leerling uit een van de bezochte klassen begreep het meteen; "Net zo oud als Doornroosje." 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant