Sebastiaan Beks en Teun Zwaans zitten op een bankje in de imposante Koekbouw.
Sebastiaan Beks en Teun Zwaans zitten op een bankje in de imposante Koekbouw.
+ WINACTIE

'We willen meer muziek op de Noordkade'

Algemeen 2.739 keer gelezen

VEGHEL | De afterparty van het festivalseizoen wordt dit jaar in stijl gevierd op de Noordkade. Dat beloven Teun Zwaans, organisator van het Al!ve & K!ck!ng festival op 26 november, en Sebastiaan Beks, bedrijfsleider Stichting CHV. "Het festival is de start van een nieuwe samenwerking", aldus Teun.

De eerste editie van Al!ve & K!ck!ng kent vier stages. Twee in de Koekbouw, eentje tussen de Koekbouw en de Afzakkerij en een in de Concertzaal op de eerste verdieping. "Het is een overdekt festival. Dat past bij de tijd van het jaar en het past bij deze locatie. We hebben ruimte genoeg om bezoekers binnen te ontvangen", zegt Sebastiaan. Festivals zijn helemaal hip en happening. Teun, mede-eigenaar van boeking- en managementkantoor Live & Booking, vertelt wat het publiek kan verwachten. "De twee stages in de Koekbouw zijn echt bijzonder. Wanneer een optreden op podium 1 klaar is, start vrijwel direct het volgende optreden op podium 2. Omdraaien en klaar. Je hoeft alleen naar de bar te lopen." Er zijn zondag 26 november verder verschillende foodtrucks te vinden, waaronder een paar van Noordkade-ondernemers.

Nuchter
De Veghelse boekingskantoren Your Agency en Code16 zijn als medeorganisatoren verantwoordelijk voor de invulling van de concertzaal en verzorgen de dj's. Op de poster prijken onder andere de namen van Baby Blue, The Wetnecks en BZB maar ook The Allstarz, Lampegastuh en Zany. Een gemêleerd gezelschap vindt ook Teun. "Je ziet tegenwoordig op bijna alle festivals een mix van bands en dj's. Daar hebben wij ook voor gekozen. Daarnaast willen we kijken welke optredens goed worden bezocht." De organisatie ziet het als de afterparty van het festivalseizoen. "Daarom is het ook op zondag. Het duurt tot 21.00 uur dus je kan de dag erna nuchter naar je werk", lachen beide heren.

Meer muziekevenementen
Van de artiesten krijgen Teun en Sebastiaan positieve reacties. "Ook voor hen is deze afterparty een mooie kans om met alle artiesten samen te komen. Daarom denken ze mee en passen de fee een beetje aan. We vragen immers maar 15 euro entree. Een schijntje als je kijkt naar de line-up", vindt Teun. Toch is daar bewust voor gekozen. Er is namelijk van alles gaande. Sebastiaan wil meer muziekevenementen op de Noordkade. Om dit een kickstart te geven is er gekozen om een grootschalig festival te organiseren. "Om te kijken wat aanslaat en wat niet en om zowel bezoekers als artiesten kennis te laten maken met de Noordkade en de Koekbouw in het bijzonder. We willen de locatie aan de man brengen en laten zien wat hier allemaal mogelijk is", vertelt de bedrijfsleider Stichting CHV.

Michael Bublé
Hij wil een nieuwe doelgroep aanboren en bezoekers laten proeven en ruiken aan de sfeer op de Noordkade. "Het is ons doel om van de Noordkade een mooie muzikale locatie te maken. Stefan (van de Ven red.) vroeg onlangs of het mogelijk is om Michael Bublé naar de Koekbouw te halen. Je vraagt eens rond en overal krijg je het antwoord: 'onmogelijk'. Misschien blijft het voor altijd onmogelijk, maar je weet nooit. Het is een uitdaging om de locatie in stand te houden en het technisch en logistiek mogelijk te maken. Dan kan er een hoop hier."

Zondagmiddagconcerten
Vooral logistiek gezien ziet Sebastiaan grote voordelen. "Je kan spullen voor langere tijd laten staan als er meerdere optredens staan gepland. Denk daarbij aan licht, geluid en een podium." Teun vult aan: "Op cultureel vlak is hier van alles te doen. Het muzikale gedeelte mag nog groeien. We willen meer muziek op de Noordkade. Het Al!ve & K!ck!ng festival is de start van een nieuwe samenwerking." Het gaat overigens niet ten koste van de intieme zondagmiddagconcerten in de Afzakkerij. "Nee, dat loopt voortreffelijk. Dit is extra", besluit Sebastiaan.

Op onze Facebookpagina kun je gratis tickets winnen. Meer info op: www.aliveandkickingfestival.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant