Alle straten van Veghels Buiten hebben een naam gekregen.
Alle straten van Veghels Buiten hebben een naam gekregen.

'Hoeve en Akker' vormen deel straatnamen Veghels Buiten

Wonen 1.852 keer gelezen

VEGHEL | Alle straten van Veghels Buiten hebben een naam gekregen, het zijn straatnamen die aansluiten bij de karakteristiek en kwaliteit van Veghels Buiten. Het college van B&W van Meierijstad heeft besloten akkoord te gaan met de vaststelling van de resterende straatnamen in Erpseweg Zuid.

In nauw overleg met de Commissie Naamgeving van voormalige gemeente Veghel is in 2014 een voorstel voor de straatnamen in het nieuwe woongebied Veghels Buiten opgesteld. Hierin zijn de toekomstige straatnamen voor heel Erpseweg Zuid vastgelegd. Omdat in 2014 nog geen sprake was van concrete bouwaanvragen, en ook nog geen definitieve stratenplannen bekend waren, heeft de formele vaststelling van de eerste straatnamen pas in juli 2016 plaatsgevonden. Nu hebben de resterende straten ook een naam gekregen.

Hoeves en Akkers
Bij het uitwerken van de namen is gekeken of deze aansluiten bij de karakteristiek en de kwaliteit van Veghels Buiten. Voor de Erfbuurtschappen wordt de uitgang 'hoeve' gebruikt. De uitgang 'hoeve' wordt gekoppeld aan voornamen van mensen. Hierbij is gekozen voor voornamen met een historie in Veghel, zoals Teresiahoeve, Stevenshoeve, Catharinahoeve.
Voor de Kloosterbuurtschappen en het Gehucht is gekozen voor de uitgang 'akker' zoals Kesselakker, Souverijnsakker, Loijenakker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant