Afbeelding

'Harten voor de Mammapoli'

Gezondheid 1.672 keer gelezen

VEGHEL/UDEN | Borstcentrum Bernhoven ontving deze week uit handen van Innerwheel Veghel-Uden een voorraad zelfgemaakte hartenkussentjes voor borstkankerpatiënten. Het Borstcentrum gaat deze kussentjes verstrekken aan patiënten die een borstoperatie hebben ondergaan. De kussentjes passen goed onder de oksel, geven bescherming tegen de druk van een autogordel en verlichten de pijn bij het liggen.

Anita van de Ven van het Borstcentrum nam de kussentjes dankbaar in ontvangst van Gaby de Vliegher, voorzitter van Innerwheel Veghel-Uden. Anita: "We zijn hier erg blij mee. Naast het praktische nut is het voor onze patiënten ook een warm gebaar na zo'n ingrijpende chirurgische behandeling."
De leden van serviceclub Innerwheel Veghel-Uden maken de kussens belangeloos. Gaby: "Wij waren erg onder de indruk van de lezing die Anita had gegeven. We hebben Harten voor de mammapoli dan ook meteen een vast project gemaakt en zullen de voorraad regelmatig aanvullen. Natuurlijk is het onze grote hoop dat de kussentjes ooit overbodig zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant