Afbeelding

Maatregel tegen overlast vrachtverkeer Rembrandtlaan

Verkeer en vervoer 2.793 keer gelezen

VEGHEL | De avondtoegang tot bedrijventerrein De Dubbelen in Veghel wordt aangepast. Het college van burgemeester en wethouders van Meierijstad heeft dit besloten om zo de overlast van het vrachtverkeer op de Rembrandtlaan in Veghel te beperken. Deze maatregel kan op korte termijn uitgevoerd worden. Uitwerking gebeurt in overleg met het bedrijfsleven.  

Goudappel Coffeng heeft in opdracht van het college onderzocht hoe het vrachtverkeer ontmoedigd kan worden om de Rembrandtlaan te gebruiken. De conclusie is dat het effect van  beperkende maatregelen ook altijd samenhangt met maatregelen op de A50, de aanpassing van de N279 en de nieuwe ontsluitingsweg van de N279 naar bedrijventerrein Veghel-Zuidwest. "Samen met de provincie gaan we de komende jaren meer dan 100 miljoen investeren in de verbetering van de infrastructuur van Meierijstad, onder andere de N279. Daarmee wordt de bereikbaarheid verbeterd, ontstaan er aantrekkelijke alternatieven voor het vrachtverkeer en wordt de overlast onder andere op de Rembrandtlaan aangepakt. Maar het college ziet ook wel dat het dan te lang duurt voor de bewoners van de Rembrandtlaan. Daarom is er nu alvast gekozen voor een maatregel die wél zelfstandig en snel uitgevoerd kan worden", laat wethouder Harry van Rooijen weten. 
Omwonenden, belangengroepen en overige betrokkenen bij de aanpassing van de Rembrandtlaan krijgen binnenkort via een nieuwsbrief meer informatie. 

Effecten
Aanpassing van de slagboominstallatie die de avondtoegang tot de Dubbelen regelt, bevordert dat het vrachtverkeer in de avond en nachtelijke uren rechtstreeks richting de A50 rijdt. Dat betekent dat er minder vrachtauto's gebruik maken van de Taylorburg en de korte haak om naar de N279 te komen.
Het betekent niet dat andere goede maatregelen uit het onderzoek helemaal terzijde geschoven zijn. Op dit moment kunnen ze echter nog niet ingezet worden. Ze kunnen weer in beeld komen als er meer duidelijkheid is over de aanpassingen van de N279.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant