Afbeelding
Foto: Philip van den Brand

PieterBrueghelHuis iedere eerste zondag van de maand open

Gezondheid 931 keer gelezen

VEGHEL | Voor het eerst was het PieterBrueghelHuis in november en december ook open op de eerste zondagmiddag van de maand. Vanwege het succes gaat het PieterbrueghelHuis ook in 2018 het activiteitenprogramma continueren op de zondagmiddagen.

"Het creëren van een gezellig, warm huiskamergevoel voor de bezoeker, die op de zondag op zoek is naar huiselijkheid, is zeker gelukt": vertelt Trudy Daatselaar, een van de coordinatoren. Juist de zondagmiddag ervaren de bezoekers en de mantelzorgers als een middag waarop weinig te doen is en waar het stil is. "Mooie livemuziek in de huiskamer met een lekker kopje koffie of een advocaatje gaat goed samen met een potje biljarten of bloemschikken in het restaurant. Gewoon een praatje maken met anderen, even niet alleen zijn op de zondagmiddag. Er is voor ieder wel een eigen invulling te vinden in het PieterBrueghelHuis op die zondagmiddag."

Goed bezocht
Het PieterBrueghelHuis werd die eerste keren op de zondagmiddag direct goed bezocht. Grootouders namen hun kinderen en kleinkinderen mee, om te laten zien waar ze eerder die week hadden zitten breien, met elkaar hadden gekookt en gegeten of gewoon een kopje koffie hadden gedronken. Door de vele positieve reacties en het enthousiasme van de bezoekers en de vrijwilligers wil het PieterbrueghelHuis doorgaan met deze gezellige ontmoeting in huiselijke sfeer.
De bezoeker kan alleen komen, maar ook met partner, kinderen c.q. kleinkinderen. De zondagmiddagen krijgen elke keer een seizoensgebonden thema en er zijn ook specifieke activiteiten om aan deel te nemen.
De volgende zondagen dat het PieterBrueghelHuis van 13.30 uur tot 16.00 uur.geopend is, zijn:
7 januari; met live accordeonmuziek, samen zingen, schikken met natuurlijke materialen.
4 februari; thema carnaval met muziek en bloemschikken.
4 maart; thema voorjaar met muziek en 'schik met schikken'.
De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant