Afbeelding

Definitief ontwerp N616 kom Erp klaar

Verkeer en vervoer 2.312 keer gelezen

ERP | Het definitief wegontwerp voor de N616 is klaar. Het college van burgemeester en wethouders van Meierijstad heeft nu ook ingestemd met de plannen voor het gedeelte in de bebouwde kom van Erp.

Eerder werd het definitief ontwerp voor de herinrichting van het deel tussen Erp en Gemert al vastgesteld. De uitvoering staat gepland voor 2018.
Om te komen tot het ontwerp is nauw samengewerkt met de dorpsraad Erp, bewoners en ondernemers. Belangrijke kenmerken van de nieuwe weg zijn: maximum snelheid van 50km/uur, behoud van de bestaande voorrangsregeling, geen drempels en het gebruik van geluidswerende bestrating. Op verzoek van zowel ondernemers als inwoners zijn aanvankelijk geplande fietsstroken vervallen; dit zou gemakkelijk laden en lossen van (vracht)auto's ter plekke onmogelijk maken. Wél zal er een parkeerverbod gelden.

Duurzaamheid
Op alle fronten, zowel in aanlegfase als bij gebruik en beheer, is aandacht gegeven aan duurzaamheid. De aanbesteding van het werk is nu in voorbereiding. Daarbij is er extra aandacht voor de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de voorzieningen in de kom en op het beperken van de overlast voor inwoners en ondernemers.
De planning is gericht op uitvoering van het werk in 2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant