Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

'Sally Pacholok'

  •   keer gelezen

VORSTENBOSCH | In gemeenschapshuis De Stuik in Vorstenbosch wordt binnenkort de speelfilm 'Sally Pacholok' gedraaid. Deze film is voor veel mensen interessant, want iedereen kent wel iemand die kwakkelt of gezondheidsproblemen heeft en dat is de reden dat Mirjam Lucassen deze Amerikaanse film heeft vertaald. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de strijdbare verpleegster Sally Pacholok en geeft veel informatie over vitamine B12-deficiëntie (Ziekte van Addison-Biermer).

Wanneer verpleegster Sally Pacholok ontdekt dat haar duizeligheid en vermoeidheid komen door een B12-tekort, probeert ze tevergeefs artsen in haar ziekenhuis bij te scholen over deze slopende en vaak dodelijke aandoening, die multiple sclerose, Parkinson, dementie en een groot aantal bekende ziektes nabootst. Als ze ziet dat fout gediagnosticeerde patiënten wegkwijnen en doodgaan besluit ze een boek te schrijven.
De film wordt woensdag 24 januari om 20.00 uur vertoond in De Stuik in Vorstenbosch. De entree bedraagt 8 euro. Voor meer info of aanmelden: VergetenZiekte.nl.

Meer berichten