Inmiddels zijn de bouwhekken geplaatst en is er gestart met het ontmantelen van het gebouw.
Inmiddels zijn de bouwhekken geplaatst en is er gestart met het ontmantelen van het gebouw.

Inloopavond herontwikkeling ziekenhuisterrein

Wonen 4.823 keer gelezen

VEGHEL | Er worden al sinds 2007 plannen gesmeed voor herontwikkeling van het voormalig ziekenhuisterrein in Veghel. Omdat Zenzo MV geïnteresseerden graag wil informeren over de invulling, organiseert ze op woensdag 31 januari vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur in Het Raadhuis op de Markt 1 een inloopavond. Iedereen is welkom.

In het in 1844 door Deken Van Miert opgerichte Veghelse Franciscanessenklooster werd in 1845 begonnen met de verzorging van arme en hulpbehoevende vrouwen. Later kwam hier het Rochusgesticht bij ter verzorging van de zieken. Deze instellingen waren de voorlopers van het Sint-Joseph Ziekenhuis, het latere Bernhoven ziekenhuis, dat in 1900 werd gebouwd op een stuk grond aan het Middegaal. In 2000 werden er plannen gesmeed om te fuseren met het Anna Ziekenhuis in Uden. Sinds 2013 staat het ziekenhuis leeg en wordt er vol verwachting uitgekeken welke invulling dit terrein gaat krijgen.

In 2017 is BrabantWonen met projectontwikkelaar Zenzo MV Zuid B.V. tot een overeenkomst gekomen tot verkoop van dit terrein aan Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Zenzo MV is al de ontwikkelaar van het terrein van het Klooster van de Franciscanessen, dat naast het voormalige ziekenhuisterrein ligt. Volgens Coen Hendriks van Zenzo MV is met de aankoop van dit terrein een totaalplan gemaakt voor het hele gebied waarin ook de zorg weer een plek gaat krijgen. Naast de bouw van enkele zorgcomplexen staat de bouw van 50 grondgebonden koopwoningen op het programma. Zowel rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen als vrijstaande woningen gelegen op mooie percelen gaan een plek krijgen in deze groene omgeving.

Inmiddels zijn de bouwhekken geplaatst en is er gestart met het ontmantelen van het gebouw.

Meer informatie via: www.kloosterkwartierveghel.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant