Er liggen plannen om het oude postkantoor te transformeren in 26 stijlvolle appartementen.
Er liggen plannen om het oude postkantoor te transformeren in 26 stijlvolle appartementen.

Postkantoor moet plaatsmaken voor appartementen: 'De Markt mooier maken'

Wonen 5.769 keer gelezen

VEGHEL | Terwijl de herinrichting van de Markt in Veghel in volle gang is, liggen er concrete plannen om het oude postkantoor te transformeren in 26 stijlvolle appartementen. De ambitieuze Bas van de Laar van BL Huisvesting uit Gemert is de projectontwikkelaar. "Wij willen de Markt en Veghel mooier maken", vertelt hij.

Het plan, samen ontwikkeld met Hans van den Tillaart van Leenders Architecten, is positief ontvangen door de Welstandscommissie. Bas gaat binnenkort met zijn plannen naar het college en de gemeenteraad. "Er is nog niks zeker, maar we hebben er een positief gevoel bij. De wil is er." BL Huisvesting wil de Markt voorzien van een kwalitatieve impuls waar je de komende decennia mee voor de dag kan komen. "Je moet het in een keer goed doen. Ik vind het een prachtig plan en hoop dat we er mee aan de slag mogen", aldus Bas.

Twee identiteiten
Naast het oude Postkantoor wil Bas ook het witte gebouw ernaast aanpakken. In totaal moeten er vier bouwlagen komen. De begaande grond, geschikt voor commerciële doeleinden zoals horeca, winkels of commerciële dienstverlening, en drie verdiepingen met daarin ongeveer 26 appartementen. "We hebben de ambitie om er echt iets bijzonders van de te maken. Aan de kant van Markt willen we met een pandjesstructuur het dorpse gevoel uitstralen. Aan de kant van de Aa willen we graag appartementen in moderne stijl realiseren. Het gebouw krijgt zo twee identiteiten", vertelt Bas.

Als alles doorgaat dan kan de verkoop in de tweede helft van 2018 al starten.

Leefbaarheid
De nieuwe bestemming van het oude Postkantoor moet zorgen voor meer traffic in het Veghelse centrum. Veel Veghelaren zijn het erover eens dat er iets aan de pleinwand moet gebeuren Bas: "De Markt wordt momenteel aangepakt en dat is super positief. Wij willen de pleinwand aanpakken om zo de leefbaarheid te vergroten. Ook de kant aan de Frisselsteinstraat willen we hervormen, zonder het straatbeeld aan te tasten." Verder moet er een zes meter brede doorsteek komen naar de Aa. Zodat mensen in de toekomst rondjes kunnen lopen om de panden aan die kant van de Markt en om de Aa beter zichtbaar te maken.

Het postkantoor ligt er vervallen bij.

'Veghel mooier maken'
Als het aan de projectontwikkelaar ligt begint hij zo snel mogelijk. Bas wil graag iets toevoegen aan de omgeving. "Daarin is kwaliteit voor ons het belangrijkste speerpunt. Ik wil Veghel mooier maken. Daar willen we in investeren, daarom hebben we Leenders Architecten ook carte blanche gegeven."

Prijsklassen
De appartementen moeten verschillende groottes krijgen en worden opgeleverd in verschillende prijsklassen. De grootste woningen komen aan de Markt te liggen en aan de Aa ontwikkelen ze appartementen voor een breder publiek. "We hopen dat het College onze plannen omarmt. Dan kunnen we snel aan de gang. Het plan is zo goed als rond dus als we een go hebben dan kunnen we eventueel in de tweede helft van 2018 al starten met de verkoop", besluit Bas ambitieus.

Meer informatie over de projecten van BL Huisvesting staat op: www.blhuisvesting.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant