Kinderdagverblijf HaGu 't Leeuwtje in Veghel spant de kroon.
Kinderdagverblijf HaGu 't Leeuwtje in Veghel spant de kroon.

Verkeersveiligheidscertificaten voor kinderdagverblijven

Verkeer en vervoer 965 keer gelezen

VEGHEL | Wethouder Harry van Rooijen reikt op woensdag 21 februari het verkeerscertificaat Groen Licht! uit aan zeven kindcentra in Meierijstad. Zij ontvangen dit certificaat of label omdat ze op meerdere manieren hebben laten zien dat zij zich structureel inzetten voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid van jonge kinderen en daar ook de ouders bij betrekken.

Dit jaar gaat het om de kinderopvangcentra De Plu de Kikker en de Zonnestraal in Schijndel, De Plu de Vlinder in Zijtaart en Villa Vrolijk in Veghel. Bij de peuterspeelzalen worden SPV Nijntje Pluis en Timpe Tampe, beiden in Veghel, beloond. Kinderdagverblijf HaGu 't Leeuwtje in Veghel spant de kroon. Zij hebben vanuit het eerder verworven certificaat nu het excellent-label verdiend. Dit wordt straks zichtbaar gemaakt door een plaquette op de gevel van het pand. 
 
Jong geleerd
De gemeente Meierijstad zet in op verkeersveiligheid voor alle inwoners en vergeet daarbij de jongste inwoners niet. Jonge kinderen van 0 tot 4 jaar pikken ongemerkt veel op over verkeersregels en gedrag in het verkeer. Of het nu in de wandelwagen, op de fiets of in de auto is, vanaf het moment dat ouder en kind samen buiten zijn, zijn ze automatisch ook verkeersdeelnemer. Het is daarom zinvol om al met jonge kinderen én ouders aan de slag te gaan rondom het thema verkeer. Gemeente Meierijstad is een van de elf Brabantse gemeenten die het voor organisaties voor kinderdagopvang voor 0 tot 4 jarigen en peuteropvang mogelijk maakt om zich te certificeren voor verkeersveiligheid. Zij krijgen hierbij ondersteuning van Edux Onderwijspartners 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant